Најновије

Др Бранимир Несторовић: Реинкарнација се може доказати

Реинкарнација се може доказати! Квантна физика не познаје појам смрти, смрт је само промена стања енергије, душа се може вратити у тело умрлог“, наводи речи Николе Тесле из 1926. године проф. др Бранимир Несторовић у својој књизи „Између два света“, у којој је велики део посветио реинкарнацији.

Бранимир Несторовић (Фото: Јутјуб)

Интригантни члан кризног штаба за сузбијање епидемије коронавируса привлачи пажњу својом отвореношћу за теме које једни сматрају духовним истинама, а други недоказивим теоријама, па и не чуди да у књизи објашњава да се „читав живот кретао између материјализма и спиритуализма“.

Свет ван тела

- Идеја да се свет налази ван нашег тела има занимљиве импликације. Квантна физика не познаје појам смрти. Смрт је само промена стања енергије. Душа се може вратити у тело умрлог. Ово је основа Теслине идеје о животу и смрти, која је базично будистичка. На питање да ли је могућа реинкарнација, Тесла одговара (1926): „Наша тела су сачињена од молекула“ - цитира великог научника Несторовић и закључује:

- Када умремо, наша тела се разлажу на њих. Да ли ови молекули задржавају сећање на претходно тело? Узмите два молекула водоника из тела умрлог и више молекула кисеоника. Ако јони водоника имају преференцију да се вежу с молекулом кисеоника из претходног тела, реинкарнација је доказана. Иако процес може трајати деценијама, на крају ће се опет спојити молекули који су били заједно у телу. Исто као што се појединци из далеких земаља на крају нађу у огромном граду.

Познати лекар, потом, прелази на тренутак и узроке смрти.

- У класичним медицинским уџбеницима застој срчаног рада је централни догађај у тренутку смрти. Проучавања пацова су показала да када се животињи ускрати кисеоник, најпре долази до изузетног повећавања мождане активности.

Мозак шаље сигнале срцу да престане да ради, а ако се ови сигнали блокирају, пацови преживљавају. У новој студији објављеној 2015. у часопису Процеедингс оф тхе Натионал Ацадемy оф Сциенцес Џимо Борџиган, неуронаучница са медицинског факултета Универзитета Мичиген у Ен Арбору, потврдила је ове налазе код људи. Ово обиље активности мозга је вероватно одговорно за психичке сензације које се јављају код особа које се врате из клиничке смрти - пише Несторовић.

Суштина свемира

Позивајући се на истраживање Пима ван Ломела, кардиолога из Холандије, који је сакупио искуства 344 пацијента са застојем срца у болницама Холандије, Несторовић наводи, уз већ познат феномен „тунела пуног светлости“, да је око 25 одсто њих имало утисак да напуштају тело, а да је 13 одсто рекло да им је „живот прошао пред очима“.

- Ниједан од тих пацијената није имао страх од умирања, а сви су веровали у загробни живот. После повратка, њихова перцепција живота се променила, сада су имали љубав за околину, а многи су објашњавали да су схватили суштину свемира. Да ли је ово доказ да душа напушта тело? - запитао се Несторовић у књизи.

Много рођења и смрти

Концепт реинкарнације је у суштини идеја хиндуистичке религије. Према њој, душа се реинкарнира стално из почетка, све док не постане савршена и не уједини се са извором. За то време прелази у многа тела, има много рођења и смрти. Најбоље га описује „Бхагавад-гита“: „Као што човек одбацује старо, изношено одело, а облачи ново, тако и душа одбацује старо тело и носи ново“ - објашњава Несторовић у књизи „Између два света“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivana Mladjenovic (@ivanamladjenovic) on

Српски доктор тврди да је корона изашла из лабораторије, погледајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА