Најновије

НОВИ ОКРШАЈ ИЗНАД ЦРНОГ МОРА: Сухој пресрео америчког посејдона! Трећи инцидент за мање од недељу дана (ВИДЕО)

Сви знају да је Црно море атрактивно место током лета, али ове године амерички пилоти изгледају посебно привучени његовим обалама. Трећи пут од четвртка, руске ваздухопловне снаге пресреле су амерички авион за осматрање у том подручју.

Сухој пресрео америчког посејдона (Фото: принтскрин)

Руски авион Су-27 је подигнут како би пратио америчку летелицу Р-8А "Посејдон" изнад Црног мора након што је поново примећен како осматра јужне руске границе, око 8.000 километара од куће.

Радар је детектовао „ваздушну мету“ која се у понедељак приближавала граници преко неутралних вода, наводи се у саопштењу Министарства одбране Русије. Ловац Су-27, који је полетео са аеродрома на обали, пришао је авиону са сигурне удаљености и идентификовао га као Р-8А "Посејдон".

 

Сусрет авиона је присилио амерички авион да промени курс, те се почео удаљавати од ваздушног простора земље, док се Су-27 безбедно вратио у базу.

"Кршење руске границе није дозвољено", саопштило је Министарство одбране.

Овај последњи инцидент био је готово исти као и друга недавна пресретања, која су се догађала изнад Црног мора прошлог четвртка и петка. У оба наврата, Р-8А "Посејдон" удаљен је даље од руског ваздушног простора.

Последњих година у близини руских граница често лете осматрачки авиони, као и бомбардери, те други НАТО авиони. Летови, за које Москва сматра да су провокативни, појачали су се од 2014. године, када се Крим поново присајединио Русији, а у источној Украјини избио војни сукоб.

Нападнуте америчке базе у Ираку. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА