Најновије

Ако 88.000 лекара није потписало, онда ни 65 одсто Београђана није гласало за Шапића и Вучића!

Лажи, манипулације, спиновања и игра бројевима неке су од најосновнијих одлика како чланова Српске напредне странке на челу са лидером Александром Вучићем, тако партија и политичких организација сателита СНС-а. У "врзино коло" очигледно је ушао и председник СПАС Александар Шапић, који у последње време испаљује бројне контроверзне реченице, а његова најновија је да "нема везе што је 2.700 лекара потписало петицију за смену Кризног штаба, већ да је битно да 88.000 лекара није ставило потпис на списак". Заборавио је притом да по тој логици много више грађана Србије и дијаспоре није гласало ни за Вучића, ни за Шапића, него што јесте.

Шапиш и Вучић (Фото: predsednik.rs/ Јутјуб)

- Да је око 2.000 медицинских радника то потписало, а не само лекара, онда је по тој логици још јачи аргумент за неисправност те исте ствари чињеница да 88.000 преосталих медицинских радника у Србији није потписало ту петицију - рекао је између осталог Шапић за лист Данас.

Случајно или не, председник Србије и српске напредне странке Александар Вучић пре неколико дана дао је сличну изјаву, бавећи се тиме колико лекара није потписало петицију и да је "занемарљив" број оних који су устали против спорних одлука Кризног штаба и прикривања података о броју заражених и преминулих од последица коронавируса.

- Могу да нађем два, три милиона људи, а ви сте пронашли 2.000 људи, али нисте 33.000 који нису хтели да потпишу, људи који се боре за животе. Ко је то потписао? Томицини кумови и Оливер Дулић. Највећи број лекара се свим срцем бори за пацијенте, а ја још нисам чуо који су то успешни људи потписали? Мислим да је Србија врло успешно и озбиљно водила борбу против короне. Наша борба је да тестирамо што више, да покушамо да изолујемо те људе и да нам је стало до живота људи - рекао је Вучић.

Па, господо, ако су према вашем мишљењу битнији они који нешто нису урадили од оних који јесу, онда по тој логици много више грађана није гласало ни за Вучића, а камоли за Шапића.

Више од 52 одсто грађана Србије није изашло на изборе 21. јуна које је велики део опозиције бојкотовао, а Вучић био принуђен да спусти цензус са пет на три одсто, како би у парламент угурао "лојалну опозицију" и створио привид демократије.

Од укупно 6,6 милиона који су имали право гласа, око 3,4 милиона грађана Србије није изашло на изборе, самим тим није пружило подршку политици Александра Вучића.

Када је у питању Београд, дебакл су доживели и Вучић и Шапић, пошто је у престоници Србије била рекордно мала излазност од 35 одсто.

Дакле, 65 одсто грађана, односно нешто мање од две трећине, није гласало ни за Вучића, а ни за Шапића. Или једноставније речено, од 1,6 милиона Београђана.

Иако више грађана није гласало за Вучића, а ни за Шапића (који је освојио од 6,6 милиона освојио свега 123.393 гласова, 3.83 одсто гласова бирача), ни једном, ни другом не смета да разговарају о комбинацијама у парламенту и потенцијалном формирању Владе.

То није све, након што је активиста Иницијативе "Не давимо Београд", Добрица Веселиновић на Твитеру указао да фирма “Cunami house”, позната по узурпацији Савског кеја кроз нелегалну лукративну градњу, сада шири своје присуство и на дунавску обалу и наставља нелегалну поставку сплавова, уследио је простачки и уличарски одговор Шапића.

Е мој Новице. Видим да си се разгоропадио овде опасно кад сам ја у питању. Прзиваш ме, спрдаш се са мном, да не кажем подјебаваш ме, већ месецима уназад. Нажалост, тај магуплук који покушаваш да емитујеш, није баш потпуном у складу са кесицама које поседујеш. Обично то тако иде.

Наравно, није на одмет разговарати о таквим темама "достојним одраслих људи", али ако имају у виду да ће СНС и СПАС бити у парламенту, а можда и заједно у Влади, иако више грађана Србије није гласало за њих од броја који јесте, онда ни Вучић, ни Шапић не би требало да потежу причу о важности тога колико грађана нешто није урадило него што јесте, јер тиме сами себи "ускачу у стомак".

Руски бомбардери, Панцири-С1 и специјалци ушли у Либију и заузимају важне коте. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Директно 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА