Најновије

ДОНЕТА ОДЛУКА: На Косово стиже војска, распоређују се јединице, Влада обавештена

Влада Северне Македоније у уторак је усвојила Информацију о учешћу војника Армије ове земље у мисији НАТО пакта у јединицама КФОР-а на Косову и Метохији, саопштено је у Скопљу.

Кфор (Фото: jfcnaples.nato.int)

Поменутом одлуком Влада је задужила ресорно Министарство за одбрану „да предузме мере и регулише сва питања са надлежним институцијама НАТО и КФОР, за распоређивање јединице снаге једног вода и штабног персонала (укупно до 45 лица), у операцији КФОР на Косову и Метохији до краја 2020. године“.

Министарство одбране је у онавези да Владу извести о поменутим мерама за учешће у мисији НАТО операција КФОР-а на Косову и Метохији, најкасније до 15.децембра 2020. године.

У Скопљу се истиче да је Мнистарство одбране, још пре формалног чланства земље у Северноатланску војну алијансу, у својим стратешким одбрамбеним прегледима, планирано да од НАТО команде затражи укључење јединице Армије ове земље у састав снага КФОР-а на КиМ.

У мисији КФОР-а на Косову и Метохији, (Косово форс), под вођством НАТО пакта, која делује од јуна 1999. после НАТО бомбардовања Србије, на одржавају мира тренутно је распоређено и ангажовано око 3500 војника из 28 земаља.

Ђурићу ће понудити споразум о признању Косова. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА