Најновије

ЕВРОПА У СТРАХУ: Америчка војска напушта Немачку, један део креће према Русији!

Штаб америчких снага у Европи биће премештен из Немачке у Белгију, саопштио је командант америчких снага у Европи и врховни командант Здружених снага НАТО-а у Европи Тод Волтерс.

Америчка војска (Фото: Јутјуб)

„Што се тиче седишта штаба Европске команде, он се сада, као што знате, налази у Штутгарту. Након решења низа питања, очекујемо да ће он бити премештен у Монс, у Белгију“, рекао је Волтерс на конференцији.

Током конференције за штампу, шеф Пентагона Марк Еспер је саопштио да ће САД повући 11.900 војника из Немачке, од којих ће 6.400 бити враћено кући.

Остали ће бити распоређени у другим државама-чланицама НАТО-а, укључујући Белгију и Италију.

У Монсу се тренутно налази Здружени штаб снага НАТО-а у Европи.

Американци шаљу војску на границе Русије

Део америчке војске ће бити распоређен на истоку Европе и у подручју Црног мора, ради "обуздавања" Русије, како кажу у Пентагону.

Према Есперовим речима, САД ће вратити кући око 6.400 војника, док ће 5.600 бити распоређене у државама НАТО-а. У Немачкој ће остати око 24.000 војника.

Министар је додао да САД намеравају да што пре почну са повлачењем војника из Немачке. Он је саопштио да ће око 4.500 војника оклопних снага бити враћено у САД, док ће остале јединице бити распоређене на истоку и у подручју Црног мора, како би "појачале обуздавање" Русије и осигурале безбедност савезника на југоисточном ободу. Министар је додао да ће у будућности САД пребацити додатне снаге у Пољску и балтичке државе.

Русија сумња да су САД украле тајну најопаснијег оружја на свету! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА