Најновије

ОВО ЈЕ ЈУЖНОКОРЕЈСКИ БЛИЦКРИГ: Откривене тајне стратегије Сеула, Ким је само једна од мета страшног удара (ВИДЕО)

Изгледа да су један од најважнијих темеља на којем су одбрамбене стратегије Јужне Кореје две војне доктрине, стратегија Ликвидације имовине, која би покушала да спречи севернокорејски напад на Југ и Корејска масовна казна и одмазда, озбиљан покушај промене режима.

Ким Џонг Ун (Фото: Јутјуб)

Ланац ликвидација Јужне Кореје у суштини је стратегија откривања и превенције. Доктрина се увелико ослања на војно-политичку обавештајну службу Јужне Кореје, која стално надгледа како унутрашњу политичку ситуацију Северне Кореје, тако и води евиденцију о војним средствима Северне Кореје. Ако би процене обавештајних података показале да Север припрема своју војну имовину за напад на Јужну Кореју, Ликвидација имовине би циљао на ту имовину. На пример, Сеул би посебно циљао северну Кореју артиљерију дугог домета (која је међу најбројнијим на свету), као и њихове интерконтиненталне и балистичке ракете.

Иако би претњу овим специфичним севернокорејским средствима било тешко потпуно уклонити, то би било од највеће важности за одбрану Сеула, престонице Јужне Кореје. Град има скоро десет милиона становника, највец́и град на Корејском полуострву. Смештен на само педесет километара, односно на тридесетак миља од Демилитаризоване зоне која раздваја две Кореје, посебно је рањив за напад са севера.

Ово је превентивна мера. Као таква, Јужна Кореја сматра да позивање на њу није покушај промене режима, већ операција са ограниченим тактичким циљевима. Ово је једна од круцијалних разлика између две стратегије Јужне Кореје.

Поред циљања поменутих ракетних и артиљеријских циљева, доктрина КМПР има шири опсег који се фокусира на промену режима, усмеравајући се на севернокорејско вођство. Сходно томе, сматра се да је одвраћајући ефекат КМПР много већи од Ланца ликвидације.

Да се ​​позове КМПР, резиденција Рионгсонг - председничка палата Северне Кореје - била би очигледна мета, мада за севернокорејско руководство сигурно постоје друга места пребивалишта. Мисија КМПР није ограничена на севернокорејско политичко вођство, већ би циљала и северно војно руководство, за које се сматра да је већи део географски центриран у главном граду Северне Кореје, Пјонгјангу.

Јужнокорејска новинска агенција Јонхап цитирала је извор упознат са КМПР-ом да "сваки округ Пјонгјанга, посебно тамо где је вероватно скривено севернокорејско руководство, биће у потпуности уништене балистичким ракетама и експлозивним гранатама чим Север покаже било какве знакове употребе нуклеарног оружја. " Циљ: потпуно уништење града, објаснио је извор. „Другим речима, главни град севера биће сведен на пепео и уклоњен са мапе.“

Затворена држава има једну од највећих стајаћих армија на свету, са око 1,2 милиона војника. Да се ​​покрене масовна казна и одмазда у Кореји, готово сигурно би уследио приземни рат епских размера, мада колико би ефикасна севернокорејска борбена сила била без високог руководства остаје отворена за расправу. Ипак, радно време било ког од ових сценарија било би невероватно последично. Пионгјанг чувај се.

Руски бомбардери, Панцири-С1 и специјалци ушли у Либију и заузимају важне коте. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир/National Interest 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА