Најновије

СКАНДАЛЧИНА! МИЛОВ НЕСОЈ ШОКИРА НАПАДИМА НА СПЦ: За Цркву су добри верници криминалци који јој остављају део хонорара!

Истакнути "дворски" историчар и бивши саветник Мила Ђукановића, др Живко Андријашевић, прошле године је категорично запретио да се неће правити компромиси кад су у питању "вредности Црногораца и њихове независне Црне Горе".

Литије (Фото: Јутјуб)

У складу са његовом "посвећеношћу" изградњи грађанске Црне Горе, и развијању духа мира и толеранције, поручио да држава не сме да чини било какве уступке Српској православној цркви, већ да сама "преузме црквено питање у своје руке" и формира "своју цркву" јер је, по његовом мишљењу, "потпуно нормално" да се "нове цркве" стварају често и по тренутним потребама режима.

Онда се његово оштро, "експертско" око, "бацило" на бројање учесника литија. У складу са властитим поимањем морала и одговорности за јавно изречену реч, др Живко је проценио да против Закона о слободи вероисповести протестује 5% грађана.

А јуче је, у "емотивној исповести" у режимској "Побједи", коју је пренела режимска "Аналитика", у чланку "Црква није Бог", оценио да је Црква, због својих земаљских интереса и обавеза, деградирала суштину вере и веровања.

- Веровање у Бога она је поистоветила са покорношћу Цркви. Црква је тако узурпирала Бога, намећући уверење да онај који не верује Цркви и њеним обманама – не верује у Бога - просветлио је Андријашевић црногорске богоборце и "комите", подржаваоце безакоња и тродеценијеске тираније Мила Ђукановића.

Иако се, по сопственом признању, залаже да режим оснује своју "цркву", у поменутом тексту јадикује због тога што је Црква "пристала" да буде "оруђе у рукама политике"!

Своја "дубокоумна" размишљања на религиозне теме Андијашевић је зачинио речима:

"Понекад помислим да је поштовању божијих заповести више доприниела полиција него Црква (нека ми Бог опрости за ову мисао)".

Уз оваква размишљања, логично иду и ничим доказане претпоставке, а на основу истих – малициозни закључци, у којима се, ван икаквог разумног и прихватљивог контекста, Црква доводи у везу са починиоцима најтежих кривичних дела.

- Узмимо на пример овај случај: недавно су четворица припадника криминалне групе пуцала у Кијеву на наводног вођу друге криминалне групе. На фотографијама које је објавила полиција, један од ухапшених убица у покушају, носио је крст око врата. Дакле, верник који убија људе. Да је којим случајем успео да побегне полицији, овај пуцач с крстом вратио би се у своју земљу (не знам да ли је из Србије или Црне Горе) и могуће је да би отишао у цркву да се захвали Богу што је избегао хапшење. Сигурно би и пољубио попа у руку и приложио део хонорара цркви. За Цркву је он добар верник - тврди Андријашевић.

Прочитајте ОВДЕ   који је то нови скандалозан потез Миловог режима.

Извор: IN4S

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА