Најновије

Др Кон: Маске не могу да заштите као полицијски час

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је да се ситуација у Србији стабилизовала, на доста високим бројевима, али се побољшање "може наслутити".

Предраг Кон (Фото: Јутјуб)

Кон је на телевизији Пинк рекао да је добро што је број позитивних ПЦР тестова пао на осам одсто од броја пацијената који се јаве на преглед, а тај проценат је до пре неколико дана био од 20 до 30. Oценио је да ће ово "заравњење епидемиолошке криве" ићи спорије јер се "не може очекивати од маски да епидемију успоре као што је било са затварањем за време ванредног стања".

Објашњавајући своју изјаву о Београду као "темпираној бомби" Кон је рекао да "Београд никада није имао највећи активни број оболелих према броју становника, али да пошто је огроман град увек је потенцијално место ширења заразе".

Тренутно је, како је рекао Кон, најкритичнија ситуација у Бујановцу и целом Пчињском округу, али се у мањим срединама епидемија лакше контролише.

Он је најавио веће контроле људи који треба да буду у самоизолацији и рекао да ће се у тај процес укључити и Комунална полиција.

У недељу заказан нови протест против Александра Вучића, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Пинк

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА