Најновије

СТАНОВНИЦИ ЦРНОГОРСКОГ ПРИМОРЈА КАЖУ ДА УМИРУ ОД ГЛАДИ!!! Црна Гора у све већем проблему због короне, моле за помоћ!

Затварање граница за држављане Србије, како се наводи, због великог степена заражених, било је велики ударац за све оне који живе од туризма. Иако се мислило да ће ово бити краткотрајна забрана, улазимо полако у трећи месец ишчекивања када ће и да ли ће мере владе Црне Горе попустити. Јер, према речима неколико угоститеља из овог градића на обали Јадрана, живота нема.

Сутоморе (Фото: Јутјуб)

Најбољи доказ тога је прилог из јутарњег програма "Боје јутра" који се емитује на црногорској телевизији, а у коме је неколицина угоститеља изнело своје мишљење о стању текуће туристичке сезоне.

Лука Јанковић, момак који ради у угоститељству, каже да је ситуација веома критична, те и да им је због доста смањеног обима посла, угрожена егзистенција.

- Ово лето у Сутомору је никад горе, за разлику од прошле године, када ниси могао да ставиш ногу на плажу између сунцобрана а и пешкира. Ово је баш туга. Ако не умремо од глади, умрећемо од короне.

Иван Лукшић који такође ради у угоститељству изјавио је како је разлика у пословању ове и прошле године огромна, те и да данас објекти једва да остваре до тридесет посто онога што су имали у претходним годинама.

- Немамо се са чим похвалити што се тиче сезоне. Очекивали смо мало више, али доста слабо у односу на све остале претходне сезоне. Баш је разлика огромна. Шта да ти кажем кад проценте не знам, али оно, педесет посто је мало рећи. Ајде да кажемо радимо тридесет посто у односу на лани. Морамо да радимо и то је то, не смемо да се предамо.

Лазар Димитријевић има око двадесетак година и ради у продавници која се налази на централном шеталишту. Према његовим речима, дневни пазар који је прошле године у исто време ишао и до 800 евра, ове године не прелази, веровали или не, тридесет евра.

- Верујте ми никакво, пазари су лоши. Стање видите како је, нема никога, баш, баш је сезона пропала. Прошло лето је у ово време било пазара од 700 до 800 евра. А сад извучемо једва 20, 30 евра, баш слабо.

Дамир се дуго година бави угоститељством, а његов страх услед драстично смањеног обима посла, усмерен је на плаћање дажбина држави, јер, ако нема посла, нема ни новца за плаћање рачуна.

- Само је питање како ће грађани Сутомора и барске општине, платити закупе и ове празне локале, што стоје. Ко ће ово да надокнади? Питање је и ко ће струју да плати, кад им дођу рачуни?

С друге стране, једна од мештанки каже како јој ова ситуација одговара, јер коначно нема гужве и после много лета има где да се окупа.

- Придржавамо се мира, а презадовољна сам што се тиче нас - кратко је рекла она.

Ипак, верујемо да је оваква реакција издвојен случај у овом приморском градићу који живи од туризма, те и да је више оних који једва чекају да мере тамошње владе попусте и да макар на крају изваде сезону.

У недељу заказан нови протест против Александра Вучића, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА