Најновије

"Овде више није реч о медицини, на крају приче је увек Бил Гејтс!"

Пулмолог др Бранимир Несторовић изјавио је да лек ремдесивир није ефикасан у лечењу короне и да је изненађен што га је ЕУ одобрила, оцењујући да ту није реч о медицини, већ утицајима, као и да се "на крају приче увек дође до Била Гејтса". Указао је и да сада више обољевају млади, што покреће питање да ли је реч о новом вирусу.

Бил Гејтс (Фото: Јутјуб)

Несторовић је, гостујући на Првој телевизији, рекао да је у јуну кренуо нови талас који не изгледа као први.

- Више нису толико старији људи угрожени, већ млади и радно способни, са обостраним запаљењем плућа. Мене је то асоцирало да ли је у питању исти вирус, нешто ми не личи... - рекао је Несторовић, напомињући да та теза још није потврђена.

Овде није реч о медицини, већ о утицајима

Др Несторовић је рекао и да је ремдесивир јако мало ефикасан и да није дао неке резултате.

- Ја бих био против да се то код нас набавља. Изненадио сам се што га је ЕУ прихватила и одобрила. Сећате се кампање против хидроксихлорокина? Он кошта пет евра, а ремдесивир око 930. Ово више није прича о медицини већ о утицајима, на крају те приче увек се дође до Била Гејтса. Доналд Трамп је рекао да неће узети ремдесивир, због чега не говори са својим главним епидемиологом Ентонијем Фаучијем. Код њих вакцина слабо иде, ефикасност је јако мала и сумњају да ће је направити - рекао је Несторовић.

Он је, такође, указао и да тест на антитела није много поуздан.

- Немојте да се секирате ако их немате. Изгледа да контакт са децом доводи до стварања имунитета. У Италији је преминуо само један педијатар у претходном периоду, али он је био стар, имао је више од 70 година - навео је доктор Несторовић.

- Свака епидемија се заврши, а мени ова делује као потпуно нова - рекао је Несторовић.

Несторовић је рекао и да би требало испитати од чега је умрло 17 људи у два дана.

- Ми сада нисмо у озбиљној ситуацији, али јесте интересантно да је умрло 17 људи за 48 сати. Требало би да Министарство здравља оформи групу и анализира шта се десило. Ми и Северна Македонија имамо пораст броја оболелих и заражених, то је очекивано, људи су били затворени два месеца и сада се заражавају. Мене 200 и нешто случајева дневно не потреса, али није јасно зашто имамо повећан број мртвих - навео је Несторовић.

Галијашевић тврди да Изетбеговић спрема структуре за ратне операције против Републике Српске! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Мондо/Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА