Најновије

ДР НЕСТОРОВИЋ БИО У ПРАВУ? Научници потврдили: Корона убија плодност код мушкараца

Код мушкараца који су били позитивни на корона вирус детектоване су промене семених каналића које највише узнемирују јер у њима настају сперматозоиди. Такве промене утичу и на структуру ћелија те је могуће да њихова функција буде оштећења што води ка смањеној плодности сперматозоида.

Бранимир Несторовић (Фото: Јутјуб)

У чланку који је објављен у часопису "European Eurology". Научници су изразили своју забринутост првим резултатима испитивања јер су утврдили да би корона вирус потпуно могао да прекине производњу сперматозоида.

Студија које је објављена, темељи се на биопсији ткива тестиса 12 мушкараца који су преминули од КОВИД-19. Иако узорак није велики и студија је и даље у постпку научне рецензије, чини се да је доктор Несторовић био у праву када је најавио да корона вирус утиче на тестисе код мушкараца.

Иако није пронађен вирус у свим узорцима који су испитивани, оштећење које су установили код позитивних узорака ткива тестиса упућује на могућност да ће они мушкарци који су се опоравили од корона вируса имати проблема с плодношћу касније у животу.

Донбас ускоро улази у састав Русије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА