Најновије

"ЈЕДВА МОЖЕ ДА ПЛАТИ КОМУНАЛИЈЕ" Бранили су јој да пева, ипак је направила сјајну каријеру, а данас живи од 28.000 динара месечно

Певачица Мерима Његомир деценијама траје на музичкој сцени, а мало ко зна да јој је у детињству отац бранио да се пави певањем. Ипак његове речи и намера да је одговори од микрофона нису утицале на Мериму, која је од малих ногу одабрала животни позив.

Мерима Његовим (Фото: Јутјуб)

Љубав и таленат ка певању Његомирова је наследила од мајке која је пореклом из Босне. Када је певачица имала четрнаест година, родитељи су јој се развели. Њена мајка је напустила породични дом са Меримином сестром која је тада имала пет година, док су Мерима и њен млађи брат остали са оцем. Ипак, он је наследници бранио да пева, те је наговорио да упише занат како би се што пре запослила јер он не може да их издржава.

Када је имала осамнаест година Мерма је изашла је са пријатељима у један ресторан на музику. Друштво је било изузетно весело, па им је пришао човек из оркестра и разговарао са њима. Мерима је у шали рекла да пева много боље од њиховог певача, а онда су јој понудили да баш она запева уместо њега што је и прихватила. Био је то њен први наступ пред публиком.

Два месеца после, муж и жена који су водили овај оркестар, контактирали су Мериму и дошли код ње кући да разговарају са њеним оцем. Рекли су му да има врло талентовану ћерку и питали да ли би она могла са њима наступати. Њен отац се наљутио и то није дозволио. Упркос тврдњама оца да ће осрамотити породицу, неколико дана после, Мерима је назвала овај брачни пар и прихватила понуду. Наступи су се низали, публика ју је заволела, а она се због ове одлуке никада није покајала.

Дугови и суђења

Ову певачицу ретко прате скандали, а недавно се прочуло да још ни­је ре­ши­ла про­блем с не­пла­ће­ним ста­на­ри­на­ма Ди­пло­мат­ском ста­м­бе­ном пре­ду­зе­ћу (Ди­пос), због че­га јој са­да оду­зи­ма­ју две тре­ћи­не пен­зи­је, писао је Курир.

Већ је по­зна­то да пе­ва­чи­ца др­жа­ви ду­гу­је огро­ман но­вац за изна­ј­мљи­ва­ње ста­на у цен­тру Бео­гра­да, ко­ји ше­ст и по го­ди­на ни­је пла­ћа­ла. На све на­чи­не је по­ку­ша­ва­ла да избе­г­не и да оспо­ри тај дуг, али без успе­ха.

Су­ђе­ње је ду­го тра­ја­ло, па је на кра­ју пре­ма пре­су­ди Пр­вог основ­ног су­да, до­не­тој у ма­ју 2016. го­ди­не, ду­жна да пла­ти ки­ри­је за не­кре­т­ни­ну у ко­јој је жи­ве­ла 16 го­ди­на. Дуг се на­го­ми­лао и изно­си 35.000 до­ла­ра. Та­да је до­не­та одлу­ка да се др­жа­ва на­ми­ри та­ко што ће од Ме­ри­ме ме­се­ч­но оду­зи­ма­ти две тре­ћи­не пла­те, с об­зи­ром на то да је она та­да ра­ди­ла као уред­ник. При­ма­ња су јој би­ла 60.000 ди­на­ра, што зна­чи да је 40.000 одла­зи­ло за от­пла­ту ду­га. Пе­ва­чи­ца ни­је же­ле­ла да се са­гла­си са ова­квом пре­су­дом, па је кра­јем 2017. на­пу­сти­ла по­сао, а све с ци­љем да про­ду­жи рок за вра­ћа­ње но­в­ца. Ме­ђу­тим, др­жа­ва је он­да на­шла дру­го ре­ше­ње.

- Ско­ро сам сре­ла Ме­ри­му и ре­кла ми је да и да­ље мо­ра да от­пла­ћу­је тај дуг. Она има 37.000, као и 50.000 ди­на­ра тзв. на­цио­нал­не пен­зи­је. Од то­га јој уз­му ме­се­ч­но 58.000, па њој оста­не са­мо 29.000. На­рав­но, тим па­ра­ма је­два да пла­ти ра­чу­не за ко­му­на­ли­је. Мо­ра да ра­ди, да на­сту­па где год је по­зо­ву. Ви­де­ла сам да јој је баш те­шко, али она је увек би­ла упор­на - ре­кла је пе­ва­чи­ци­на при­ја­те­љи­ца за поменути лист.

Кон открио колико година може да траје пандемија, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА