Најновије

ЛИНТА: Злочини над Србима у Подрињу некажњени већ 28 година!

Председник скупштинског Одбора за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта изјавио је данас да за страдање више од 3.500 Срба у Подрињу пре 28 година још увек нико није одговарао и позвао Тужилаштво за ратне злочине Србије да покрене истраге и подигне оптужнице против налогодаваца и извршилаца тих злочина.

Миодраг Линта (Фото: Јутјуб)

Линта је у саопштењу за медије навео да су муслиманске снаге почев од априла 1992. године извршиле десетине напада на српска села на подручју општина Сребреница, Братунац, Зворник, Милићи и Власеница, а често на празнике као што су Божић, православна Нова година, Ђурђевдан, Видовдан, Петровдан и Никољдан.

Како је оценио, бројне чињенице потврђују да су муслиманске снаге имале за циљ реализацију плана ентичког чишћења српског народа из Подриња који је, наводи Линта, осмишљен у Сарајеву.

Линта сматра да Срби не могу да очекују правду од правосуђа БиХ јер је, како је приметио, прошло 25 година од завршетка рата, а да ниједан од "великих злочина над српским цивилима и ратним заробљенцима није процесуиран".

Како каже, Тужилаштво и Суд БиХ нису независне и професионалне, већ етнички мотивисане институције чији је циљ да, оцењује Линта, селективним судским процесима оправдају "лажну и бесмислену тезу" да су Србија и Срби извршили агресију на БиХ, да а Муслимани, односно Бошњаци, били жртве српске агресије.

-Није могуће градити поверење између Срба и Бошњака ако се говори да је једна страна извршила злочине и непостојећи геноцид у Сребреници, ако се не кажњавају злочинци из оба народа, ако се једнако не поштују српске и бошњачке жртве и ако се инсистира на лажном миту о агресији на БиХ - закључио је Линта.

Прочитајте ОВДЕ    каква је то брука на црногорском јавном сервису.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА