Најновије

Преминула је глумица уз чије смо филмове одрастали - тужна вест за целу бившу Југу

"Знатижељна особа велике виталности и енергије."

Зденка Хершак (Фото: Јутјуб)

Глумица Зденка Хершак преминула је у Загребу у 92. години, потврдили су из "Гавелле".

- Од почетка је била ведри дух Загребачког драмског позоришта, каснијег Градског драмског позоришта "Гавелла", оптимистична и знатижељна, особа велике виталности и енергије, театар и живот схватала је као игру у коју се улази отвореног срца - истичу њене колеге из позоришта.

Зденка Хершак родила се у Загребу, 19. августа 1928. године. Одрасла је на загребачкој Савици, у свом родном граду завршила је Земаљску глумачку школу, након чега је две године била чланица студија Јадран филма.

Неке од незаобилазних представа у којима је играла су Држићев и Шкиљанов "Дундо Мароје" из 1955., где је као Лаура на позорницу током осам година играња изашла 130 пута, затим легендарно Крлежино и Радојевићево "Краљево", од 1970. до 1982. одиграно 173 пута. Наступала је и у другим позориштима у Загребу, те у Ријеци, Шибенику, Дубровнику...

Појавила се у више од 60 филмова и серија, а међу њеним најважнијим улогама су оне у филмовима "Кужиш стари мој", "Сељачка буна 1573.", "Догађај", "Хоћу живјети", "'У раљама живота", "Не дај се, Флоки", као и у серијама "Наше мало мисто", "Непокорени град", "Смоговци", 'Путовање у Вучјак', 'Битанге и принцезе'.

O смрти оца министра полиције Небојше Стефановића читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА