Најновије

Руски амбасадор у БиХ позван на разговор због изјаве о НАТО!

Заменица председавајућег Већа министара и министарка спољних послова Босне и Херцеговине Бисера Турковић позвала је амбасадора Руске Федерације у БиХ Петра Иванцова у МСП БиХ на разговор.

НАТО (Фото: Pixabay)

Турковић је обавила званични разговор са амбасадором Руске Федерације у Босни и Херцеговини Петром Иванцовим, од кога је затражила појашњење везано за изјаву коју је дао у медијима, везано за пут БиХ у НАТО.

Амбасадор Иванцов је изјавио да Руска Федерација подржава суверенитет, територијални интегритет и независност Босне и Херцеговине, као и равноправност њена три конститутивна народа.

Поновио је став да Босна и Херцеговина, као суверена и међународно призната држава, има право да сама одлучи коме ће се придружити и да је та одлука искључиво у надлежности Босне и Херцеговине и њених народа и грађана.

Нагласио је став Руске Федерације да жели да на Балкану има стабилизаторску улогу, али и да верује да НАТО не доприноси миру и стабилности на Балкану.

Министарка Турковић је истакла да су и до сада политички лидери Босне и Херцеговине све одлуке које се тичу спољне политике доносили консензусом, мада то увек није било лако. Истакла је да је и Програм реформи, који је послат у НАТО, усаглашен на исти начин.

Изразила је уверење да је Руска Федерација пријатељ Босне и Херцеговине и истакла да очекује да ће сви пријатељи у будућности поштовати одлуке које донесу народи и грађани Босне и Херцеговине.

Прочитајте ОВДЕ   ко тврди да су злочини над Србима у Подрињу некажњени већ 28 година!

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА