Најновије

Заражено још 289 особа, преминуло 6 – ванредно у 12 градова

За последња 24 сата забележено је нових 289 случајева коронавируса у Србији, а преминуло је шест особа. На респиратору су 93 пацијента. Тестирано је 7.872 особа. Ванредно у 12 општина и градова.

Илустрација (Фото: Pixabay. com)

У установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих, потврђено је присуство вируса Ковид-19 код девет корисника и 29 запослених, саопштило је ресорно Министарство. Укупан број излечених корисника установа до сада је 638, а запослених 227.

Присуство вируса потврђено је у геронтолошким центрима у Обреновцу, Матарушкој Бањи, Срем у Руми, Крагуејвцу, у Београду у Дому Бежанијска коса, Служби Помоћ у кући Геронтолошког центра Београд.

Вирус је присутан и у Дому за ментално ометене у развоју у Тутину, Дневном боравку "Стари Град" Центру за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју, Београд, Прихватилишту за ургентну заштиту деце од злостављања и занемаривања при Центру за заштиту одојчади, деце и омладине Звечанска.

Такође и у крагујевачком Заводу за смештај одраслих "Мале пчелице", Дому за смештај одраслих Кулина, Центрима за социјални рад у Врању и Новом Пазару, Центру за породични смештај и усвојење у Крагујевцу, Градским Центрима за социјални рад у Чукарици, Лазаревцу, Звездари и на Врачару.

Прихватилишту за децу Београда, Организацији социјалне заштите за пружање услуге лични пратилац детета "Дечје срце", у Београду и Дому за смештај одраслих и старијих "Липовачки одмор", Београд.

Дом за смештај одраслих и старијих "Доживети стоту" Београд, "Стара пруга" Умка и "Радост" у Неготину, решењем о забрани рада Министарства не пружају услугу социјалне заштите домског смештаја одраслих и старијих. Министарство за рад, забранило је рада Дому за смештај одраслих и старијих "Нада", у Београду.

Снимке наоружаних црнаца који су запрепастили Америку погледајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА