Најновије

СКАНДАЛ НА ПОМОЛУ! АМЕРИ НИСУ НИ ЗНАЛИ ДА СУ НА МЕТИ! Турци кришом тестирали С-400 и то на америчком ловцу (ВИДЕО)

Турска је тестирала руске системе ПВО С-400 на авионима F-22 Raptor" и "F-35 Lightning II",, објавили су регионални медији.

Ердоган и С 400 (Фото: mil.ru/ tccb.gov.tr)

Резултати тестирања су тајни, али због изостанка критицизма се верује да су Турци презадовољни руским системом, преносе медији.

Две батерије руских система С-400 учествовало је на вежби у турској "Мyурт" бази. Извршена су најмање три тестирања на америчким "невидљивим" авионима, а агенције преносе да је осим Ф-35 и тајни ловац Ф-22С био у домету руског радарског система. За то време, Американци нису имали појма шта Турци раде.

Амерички авиони пете генерације који су били "мете" кретали су се из правца Блиског Истока преко Црног мора право ка Турској. Због њихове руте лета, а која је на око 200 километара од турске базе, створила се идеална прилика за Турке да тестирају С-400 и њихову аеродинамичку улогу. Ово није био први пут да Турска тестира С-400 на америчким ловцима. У новембру 2019. године појавио се снимак тестирања радарског система С-400 који је лоцирао америчке Ф-16 и Ф-4Е авионе.

Амерички политичари су због тих информација "полудели" од беса, док је Сенатор Кристофер Ван Холен само прокоментарисао:

- Сада су прешли црвену линију!

Американци су Турској изнели понуду да откупе руски систем С-400, али су званичници из Турске ту понуду одмах одбацили не желећи да наруше свој однос са Русијом.

Повлачење америчких трупа из Немачке први корак ка независности? Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА