Најновије

"ХОЋЕМО СУЗАВАЦ!": Устао је и Нови Сад! Демонстранти напали зграду РТВ, молотовљевим коктелима и бакљама на Градску кућу (ВИДЕО)

Око 19.30 часова демонстранти у Новом Саду дошли су до зграде Радио-телевизије Војводине у Новом Саду, бацали лименке, флаше и топовске ударе, а једна особа је повређена када је разбила стакло ногом на улазу зграде РТВ-а. Нападнута и Градска кућа, као и екипа РТС-а, повређен сниматељ.

Протест и у Новом Саду (Фото: Фејсбук/принтскрин)

После окупљања почела је протестна шетња током које су изговаране пароле попут “Хоћемо сузавац” и “Ухапсите Вучића!”, док су се у позадини чуле сирене…

И у Београду је протест у току, док је у Крагујевцу и Нишу најављен за 19 часова.
 
Подсетимо да се у уторак, након што је председник Србије Александар Вучић најавио могуће поновно увођење полицијског часа, у Новом Саду на на Тргу слободе окупило, према подацима полиције, око 300 млађих особа како би мирно протестовали.


 
Они су после краћег задржавања у центру, прошетали до Кампуса и назад то Трга слободе где их је пред Градском кућом дочекао и мањи кордон полиције. Окупљени су провели неко време на тргу, узвикујући пароле против председника Србије и власти, да би се око поноћи разишли.
 
Истовремено, у Београду је дошло до насилних протеста и инцидената, а најављено је и да ће се у главном граду и данас увече одржати нови протести.

Прочитајте ОВДЕ   зашто режимски таблоиди повезују протесте са Русима.

Извор: 021. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА