Најновије

УСТАЛА ЈЕ СРБИЈА! Река људи кренула на Председништво! Вучићу одлази! (ВИДЕО)

Испред Филозофског факултета у Београду почео је протест српске опозиције, који ће затим упутити ка Председништву Србије.

Протестна шетња (Фото: Јутјуб)

Они су упозорили да режим планира да у протесте убаци провокаторе, са циљем да изазову сукоб између демонстраната.

Испред СзС прво се обратио Јанко Веселиновић који је изнео захтеве - као први, именовање новог, како је рекао, "деполитизованог Кризног штаба коме ће људи веровати".

"Овај Кризни штаб због диригованог одлучивања од стране Александра Вучића изгубио је поверење", рекао је Веселиновић, додајући да "многи његови чланови морају кривично одговарати".

У том штабу, додаје Веселиновић, не могу да седе људи попут Бранимира Несторовића, Дарије Кисић Тепавчевић и Предрага Кона.

"Друго, захтевамо одговорност полицијских и Жандармеријских функционера, који су применили бруталну силу над грађанима који су исказали свој револт због најаве новог тродневног полицијског часа и због незадовољства стањем у држави. Због бруталног пребијања грађана, морају да одговарају Душана Пуача, командант Полицијске бригаде Београд, Милан Станић, начелник ПУ Београд, који је иначе командовао синоћним акцијама полиције, као и Владимир Ребић, директор полиције, као и они који су директно командовали бруталним нападима, и који су их извршавали. Чак су и коње извели на народ", навео је Јанковић.

Тражимо хитно пуштање грађана, додао је.

"Захтевамо и то одмах објективно извештавање РТС о захтевима и протестима побуњених грађана", додао је, наводећи да ће се то одмах видети вечерас у 19.30.

Ми ћемо бити део протеста грађана Србије и инсистирати на испуњавању ових захтева, рекао је Јанковић.

Јанковић је рекао да СзС има информације да "има убачених криминалаца који желе да направе инциденте између грађана и опозиције". "Ми смо једна народ и морамо се држати заједно и јасно им ставити до знања да им овде није место", рекао је и замолио окупљене да држе дистанцу.

Упутили су се, затим ка Председништву.

Веселиновић је, на питање новинара како коментарише то што су поједини политичари отерани јуче на протесту, рекао да нико то од грађана није урадио, и да је већ упозорио на политичке провокаторе.

"Ми протестом не управљамо, протестом управљају грађани, нећемо бити на првој линији, али нећемо ни на зачељу, тражићемо да се испуне захтеви", рекао је и додао да је Вучић узурпирао сву власт, што је народ јуче, како каже, народским језиком и рекао.

Говорећи о јучерашњем протесту, рекао је да цео свет увиђа полицијску бруталност.

Вучић оптужио демонстранте испред скупштине да су фашисти! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Србин Инфо, Н1, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА