Најновије

Венецуеланска војска оборила амерички авион! (ФОТО)

Стратешка команда оружаних снага Венецуеле саопштила је да је неутралисан авион са америчким ознакама, који је нарушио ваздушни простор земље.

Венецуела (Фото: Риа)

„ЦЕОФАНБ саопштава да је Команда Јединствене аерокосмичке одбране у ноћи између 7. и 8. јула открила летелицу са америчким ознакама у ваздушном простору Венецуеле и неутралисала је, у складу са законом, уз помоћ авиона војне авијације“, наведено је у саопштењу команде на Твитеру.

Уз саопштење приложени су и снимци обореног авиона у пламену, на којем је сачуван број Н339АВ. Према подацима сервиса „Флајтрејдер“, реч је о приватном авиону марке Хавкер 800, који је јуче извео регистровани лет на територији Мексика из Толуке на острво Козумел у Карипском мору близу источне обале Мексика.

​За сада нема званичних информација о месту инцидента, роби и посади, иако су такви инциденти углавном у вези са незаконитим шверцом дроге. Вредност таквог авиона на секундарном тржишту износи у просеку два милиона долара, а носивост је 900 килограма.

Председник Венецуеле Николас Мадуро је 2013. године саопштио да је утврђена законодавна норма, у складу са којом је дозвољено обарати сваки авион наркомафије који лети илегално изнад територије земље.

Прочитајте ОВДЕ  зашто је Анкара очајна.

Извор: rs. sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА