Најновије

И КРИЗНИ ШТАВ НАПУШТА РЕЖИМ? ДР КОН ПРИЗНАО ГДЕ СЕ ЛАЖЕ И МУЉА: Број заражених се не поклапа са званичним!

Докор Предраг Кон је преко Фејсбук профила, одговарајући на сугестију колеге Радета Панићу, потврдио да су подаци које је недавно објавио БИРН - тачни, а то је да се крије стваран број умрлих и заражених од коронавируса, јер је он вишеструко већи од званичних!

Др Кон (Фото: Јутјуб)

Званични подаци које држава саопштава о броју преминулих и оболелих од короне сваким даном су све већи, алармантнији, али то није ни изблиза какве су праве бројке. Пошто живимо одавно у паралелном свету, власт је и овде лажирала, о чему је БИРН писао, и презентовао стварне бројке, које су далеко поражавуће и за Александра Вучића, и за Кризни штаб, и за државу, на крају и за народ.  

Доктор Зоран Радовановић недавно је на тему лажирања бројки, открио (и нико га није демантовао):

Ако бих ја вама рекао да је 2. јула било званично шесторо умрлих у Србији, а да је стварни број био 52 онда ћете ме питати како ја то знам и онда морам да откријем идентитет колеге са Инфективне клинике.

Да је тако потврђује преписка између Радета Панића, председника Синдиката лекара и фармацеута, и епидемиолога Предрага Кона.

- Колега, имам конструктиван предлог. Најлепше Вас молим да својим ауторитетом захтевате да Вам се неодложно омогући увид у националну (централну) базу података о Ковид-19 и да јавност Србије подацима из ње, документовано докажете да је прод. др Зоран Радовановић "изашао из реалности". До тада, дужни сте извињење проф. др Зорану Радовановићу. Пошто сте претходне две недеље пропустили да то урадите и повратите поверење свих грађана Србије. Сва одговорност за тренутна дешавања су на члановима Кризног штаба, а посебно на компетентним за епидемију међу њима. Подаци су код вас из Кризног штаба. Са поштовањем - написао је Панић. 

Убрзо је стигао и (не)очекивани одговор епидемиолога.

- Тражио сам комплетан увид. У међувремену имам увид у саму базу без икакве могућности претраживања. До краја ми је јасно шта се догодило. На десетине разговора сам обавио. Онај који ће морати да објашњава како то очекује да се ради без медицинске документације и противно закону о медицинској документацији свакако нисам ја. Већ сам неколико пута јавно рекао да се подаци не поклапају. То се односи и на број позитивних. Међутим, тврдити да је то политизација и да носим моралну одговорност је тешка свињарија - истакао је др Кон. 

Подсетимо, У Србији је по званичним подацима, укупан број тестираних пацијената 464.171, док је укупан број регистрованих случајева 17.076. До сада је од коронавируса преминуло 341 особа, а проценат смртности износи два посто.

Међутим, како је и сам Кон потврдио, те бројке су веће и то вишеструко.

Вучић изјавио да су Срби гори од фашиста из 1941.! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА