Најновије

ОДЛУКА КРИЗНОГ ШТАБА: Враћамо меру коју смо имали током ванредног стања (ВИДЕО)

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да је на седници Кризног штаба договорено да се поједине оштрије мере доносе доносе за оне средине и локалне самоуправе у којима је ситуација са корона вируросм нестабилна, пре свега за Београд, где је, каже, најкритичније.

Премијерка Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Седница Кризног штаба трајала је два сата, а Брнабић је истакла да је то толико потрало јер се разговарало о многим питањима и проблемима, а пре свега, о ситуацији у Београду, која је најкритичнија, као и у појединим другим локалним самоуправама.

"Да ли као Кризни штаб треба да се вратимо тамо где смо били у марту или апрлиу, да доносимо мере за теритроију Србије или да се водимо оним што смо поставили као задатак себи, сада када имамо пораст броја заражених, да доносимо мере за поједине локалне самоуправе где имамо кризне ситуације", појаснила је Брнабић.

Како је истакла, договор је да се и даље иде тако да нема мера за читаву Србију, већ да фокус буде на оним срединама где је ситуација ванредна, нестабилна, непредвидива.

"Тамо где су грађани одговорним понашањем допринели да нема потребе за увођењем ванредне ситуација, да пустимо без мера, али ако буде потребе или пораста броја заражених, онда ћемо и у њима уводити мере", рекла је Брнабић.

Мере за Београд

Кризни штаб донео је данас мере за град Београд, које предвиђају потпуну забрану организованог јавног окупљања више од 10 људи и у затвореном и на отвореном простору, као и ограничење броја људи у затворним просторима, те скраћење радног времена свих објеката у затвореном.

Премијерка Ана Брнабић је, после седнице Кризног штаба, нагласила је да су мере орочене и да ће, чим се створе услови за колико толико нормалан живот мере бити повучене.

"Прва мера је потпуно забрана јавног окупљања више од 10 особа у затвореном простору и на отвореном. Враћамо и меру коју смо имали током ванреднох стања, а то је ограничење броја људи затвореним просторима", објаснила је она.

Казала је да ће сваки угоститељстки објекат, продавница морати да има јасно истакнуто колико може људи да борави у том простору, а то је по формули на једну особу четири метара квадратна.

Трећа мера је, како еј додала, ограничење радног времена објеката затвореног простора, што ступа на снагу од сутра, а предвиђа да буду затворени од 21 часа до 6 сати.

"То не стоји само за угоститељске објекте, затворене просторе, већ и продавнице, тржне центре и све затворене објекте", додала је она.

Што се тиче отворених простора и башти, остаће радно време на 23 до 6 сати.

"То су мере за Београд и видећемо како ћемо даље, мењаћемо ако буде потребно у складу са бројевима", нагласила је Брнабић.

Војска одбила наређење Вучића да се сукоби са народом! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА