Најновије

НАПЕТО ИЗМЕЂУ РУСИЈЕ И БЕЛОРУСИЈЕ! Обе стране изнеле нове супротне тврдње!

Спор између Москве и Минска који је избио после недавног хапшења групе од тридесетак наводних руских плаћеника у Белорусији, продубљен је пошто су обе стране изнеле нове супротне тврдње о том случају.

Владимир Путин и Александар Лукашенко (Фото: ria.ru)

До хапшења је дошло уочи председничких избора у Белорусији, заказаних за 9. август, а Русија је у четвртак саопштила да је реч о запосленима једне приватне фирме за пружање услуга обезбеђења који су, како је речено, остали у Белорусији пошто су пропустили лет за Истанбул.

Међутим, Александар Агафонов, шеф белоруске истражне групе која се бави овим случајем, синоћ је изјавио да је та група мушкараца - од којих су неки на себи имали војну одећу - уопште није планирала да лети за Истанбул.

Агафонов је навео да авио-карте за Истанбул, које су код чланова групе пронађене, "представљају само алиби", као и да су они давали "контрадикторне исказе" о сврси свог боравка у Белорусији.

Дан пре тога, белоруске власти саопштиле су да верују у могућу повезаност супруга опозиционе изборне кандидаткиње Светлане Тиханоускаје са том групом, а против њега је и покренут кривични поступак због сумње да је покушао да изазове нереде.

Руски амбасадор у Белорусији Дмитриј Мезенцев изјавио је да се та група људи ни на који начин није мешала у унутрашња питања Белорусије, и да је тамо дошла на пропутовању ка неименованој трећој земљи у коју је требало да допутује преко Истанбула.

Шеф спољнообавештајне службе Русије Сергеј Наришкин данас је изразио наду да ће ситуација поводом овог инцидента бити успешно разрешена у интересу развоја пријатељских и братских односа између две земље и народа.

Војска кренула у крвави обрачун са џихадистима! Напади на неколико фронтова! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА