Најновије

У СРБИЈИ РАСТЕ БЛАГОРОДНА БИЉКА КОЈА ЈЕ НАЈБОЉИ ПРИРОДНИ ЛЕК ЗА ПОТЕНЦИЈУ: Тајанствени Ртањ није смао пирамида!

Латинског назива Сатуреја монтана, ова биљка као основни састојак чаја расте код нас на планини Ртањ и има јединствена лековита својства. Народна медицина је сматра за мистичну биљку која поседује и моћно афродизијачко дејство, због чега је називају "биљка љубави", док је у Херцеговини позната као "херцеговачка вијагра".

Планина Ртањ (Фото: Јутјуб)

Од давнина је познато да Ртањски чај позитивно утиче на сексуални потенцијал мушкараца.

Латинског назива Сатуреја монтана, ова биљка као основни састојак чаја расте код нас на планини Ртањ и има јединствена лековита својства. Народна медицина је сматра за мистичну биљку која поседује и моћно афродизијачко дејство, због чега је називају "биљка љубави", док је у Херцеговини позната као "херцеговачка вијагра".

Ртањски чај (Сатуреја монтана) биљка јединствених лековитих својстава расте и на Приморју где је позната као Приморски врисак. Сличног састава је и Сатуреја Хортенсис, познатија као Чубра или Чубрица, из истог рода и шире заступљена.

На празан стомак

Најбољи ефекат Ртањски чај има на организам ако се пије на празан желудац, а припрема се тако што се једна кашичица или филтер врећица држу у врелој води око 20 минута. Између две шоље препоручује се пауза од три сата.

У нашем народу важи за мистичну биљку, одличног мириса и укуса. Мистерије које важе за планину Ртањ природно се надовезују и на ову биљку и њена натприродна својства. Наши преци преносили су с колена на колено тврдњу по којој је Ртањски чај моћан афродизијак тако што има својство да побољшава прокрвљеност урогениталних органа чиме потпомаже ерекцију. Биљка је веома распрострањена у Херцеговини где је називају и „херцеговачка вијагра".

Име рода Сатуреја потиче од латинске речи „сатураре", у преводу нахранити, а „сатyр" значи афродизијак, док је латински „монтана" планина и отуда назив планински афродизијак.

Своју природну моћ Ртањски чај на делу показује у вишеструкој примени. Делује имуностимулирајуће на цео организам , а нарочито је лековит код умора и нервозе, плућних, мокраћних и гениталних инфекција. Користи се као средство за олакшавање варења, код лошег апетита, прехладјеног и осетљивог желуца, ублажавање тегоба код грчева и надутости, дисајних органа, за активирање знојења код грипа и прехладе, побољшање сна, окрепљује организам и смирује га.Споља се користи код упале коже и слузокоже.

Сатуреја монтана осим што јача мушку потенцију, у народној медицини се користи и као зачин за припрему варива, у јелима од кормпира и као додатак оброцима од меса и рибе. Често се препоручује њена примена у кухињи уместо бибера, којем врло сличи по мириси и укусу. Цела биљка је прекривена жлездама и обилује ароматичним етеричним уљем које има изражено антисептичко, антибактеријско и антивирусно дејство, док цветови обилују нектаром и представљају посебну посластицу за пчеле где настаје надалеко познати Ртањски мед.

Њена цветна водица благотворно делује на кожу, због је мушкарци користе и као лосион после бријања. Цвета од августа до новембра (краја лета до почетка јесени), а њени лековити делови су поред цвета, који може бити розе, љубичасте и беле боје, и стабљика и лист који се након брања суше.

Пирамиде штите од короне! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА