Најновије

Бошко Обрадовић показао папире: Жељко Митровић дугује преко два милиона евра за порез држави (ВИДЕО)

Жељко Митровић, својевремено савезни посланик и шеф сектора за маркетинг Југословенске левице, има дугу историју неплаћања пореза држави и истовременог добијања државних субвенција за своје приватне фирме. Пословну каријеру је започео као и други тајкуни у Србији – злоупотребљавајући јавно добро, конкретно инфраструктуру РТС за своју нову ТВ ПИНК од 1994-2000, наводи се у саопштењу Двери.

Жељко Митровић (Фото: Јутјуб)

Даље у саопштењу су рекли да је без учешћа на конкурсима добијао фреквенције од партијских колега из ЈУЛ-а који су били на челу савезног министарства за телекомуникације. Увек је умео брзо да се прешалта на нову власт. Први гости на ТВ ПИНК након прекида програма 5. октобра 2000. године и политичких промена били су му Млађан Динкић и Ненад Чанак. Право богатство стиче тек у време ДОС-а који га ослобађа одговорности за све што је радио у време ЈУЛ-а. Међутим, врхунац развоја и екстрапрофитерства остварује тек под влашћу СНС која му са једне стране константно опрашта и репрограмира пореске дугове, а са друге стране даје велике државне субвенције. Према доступним изворима, јер се подаци и даље крију од јавности, Пореска управа при Министарству финансија од 2012-2016. године одложила је дуг ТВ ПИНК у висини од 1,52 милијарде динара на 93 рате, док је 2014-2019, упркос огромним пореским дуговима, Жељко Митровић добио финансијску подршку од Агенције за осигурање и финансирање извоза у висини од 1,28 милијарди динара, 

Најновије је ново репрограмирање пореског дуга које је одобрено PINK INTERNATIONAL COMPANY, која дугује 146 милиона динара, док Жељко Митровић као физичко лице није платио годишњи порез на доходак у висини од 104 милиона динара (подаци из Јединственог регистра пореских обвезника од 3. августа 2020). Ако томе додамо и да је угашена Агенција за уметничку обраду звука „Пинк студио Жељко Митровић“ остала дужна за порез из 2016. године 3 милиона и 724.000 динара – то је укупно преко 250 милиона динара пореског дуга у овом тренутку по разним основама. Већ је спремна и нова фирма за нове државне субвенције, наиме, пре неколико дана, 31. јула регистрована је „RED NETWORK“, нова фирма Жељка Митровића. Власт која принудно не наплаћује огроман дуг за порез богаташима већ им још даје државну помоћ – мора да има јаке разлоге за такво отворено урушавање државе и рад на њеној штети. Као верни слуга сваке власти у последњих 30 година Жељко Митровић је увек имао државну заштиту и могао да ради шта хоће – само је било важно да испоручује пропаганду у корист владајућег режима. Али, и томе ће доћи крај. Са променом ове власти мораће да падне и ТВ ПИНК, док Митровића чека заслужена затворска и финансијска казна, додали су.

Прочитајте ОВДЕ ко ће први примити вакцину у Србији.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА