Најновије

ЈА ЋУ ПРВИ ДА ЈЕ ПРИМИМ! Вучић са новог Трга објавио важну вест о руској вакцини

Председник Србије Александар Вучић обићи ће данас у 13 часова радове на Савском тргу у оквиру пројекта Београд на води, саопштила је прес служба председника.

Александар Вучић (Фото: predsednik. rs)

На Савском тргу увелико теку припреме за постављање 23 метра високог споменика Стефану Немањи, који ће доминирати централним делом овог трга.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

- Ово ће бити највећи Трг у Србији. Имаћемо 300 стабала, гледаћемо да озеленимо што више Београд. Верујем да ће то бити обаеза и за сва будућа градилишта, да увек размишљају о томе колико простора може да се озелени - рекао је Вучић.

Опозиција

Вучић је на питање новинара рекао да нема ништа против ко се са ким удружује и уједињује.

- Слобода протеста је света у Србији, за разлику од раније када су убили Ранка Панића. Свако има право да се удружује с ким хоће, радујем се због тога. Једино што сам прочитао изјаву да треба да "смене ауторитативни режим у Србији". Па се питам јел ће то они који не могу ни седницу главног одбора да одрже да се не потуку три пута. Сви њихови планови су "Вучићу, најгори си на свету". Да вас подсетим како је изгледао овај Трг у њихово време? Све ово иза нас - рекао је Вучић.

Куповина оружја

- Кад год се одлучимо нешто да купимо увек неко има нешто против. и смо размишљали о ФК-3, видећемо, нисмо још одлуили. ФК-3 иначе није на списку САД забрањеног оружја. Што се тиче наше одбрамбене индустрије... она живи 40-50 година на томе што нешто произведу па продају. Ја вас питам у чему је игра да један део тајкунским медија сваког дана мора да води кампању против наше индустрије? Да нам Бугари узму послове? Па да кукају што нам Бугари узимају посао. Онда ћемо да имамо оне који ће да руше извоз у сваку земљу, чак и оне за које су сами потписали. Ја то не могу да радим, јер морамо да бринемо о индустирји, али и о пријатељима, и да водимо рачуна како ћемо да се односимо према њима - рекао је Вучић.

О влади

Вучић је рекао да још води разговоре о формирању нове Владе и подели ресора.

- Следеће недеље очекујем седницу председништва странке, па полако. После тога ћемо донети одлуку. Оно што је мени важно је да та влада води борбу, да буде одговорна, и да разуме наш пут, стратешки циљ уласка у ЕУ, али и сарадња са свима осталима.

О вакцини

Вучић је прокоментарисао вест из Русије да је регистрована прва вакцина.

- Ми пратимо ситуацију, али ће то морати и наши стручњаци да то потврде. Ми се радујемо, јер што пре стигне вакцина пре ће се спасити економија. Али то ће морати и наши стручњаци да потврде. Ако се све потврди и провери, ја ћу први да је примим - рекао је Вучић.

- До пре неколико година имали смо 1.500 градилишта у Србији, данас преко 60.000. Трг обухвата 20 хиљада квадрата простора, и 12 хиљада квадрата саобраћајница, рекао је Вучић и додао да ће уз 300 стабала и ноћно осветљење изгледати фантастично.

8. маја је пуштен саобраћај из Немањине ка Карађорђевој улици, а онда је на ред дошао потез од Немањине ка Савској улици.

Прочитајте ОВДЕ    шта то прети лажној држави Косово.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА