Најновије

САСТАНАК ЈЕ ЗАВРШЕН, САОПШТИЛИ СУ ОДЛУКУ: Американцима дат рок од месец дана, после тога неће штедети никог!

Дана 11. августа у Дебану, на истоку провинције Деир ез Зор, завршен је састанак старешина из племена Ал-Акидат о присуству америчких снага у Сирији.

Америчка војска (Фото: marines.mil)

Према извештајима, племе Ал-Акидат даје Коалицији коју предводе САД одређени рок да се повуку из Сирије, пошто их сматрају "потпуно одговорним за хаос и убиства".

Племенске вође Ал-Акидата тражили су "да администрација у региону буде за у рукама арапског народа уз искључиви нагласак на јединству и независности Сирије".

У провинцији Деир ез Зор да је скоро 5.000 људи, укључујући велики број племића и шеика из племена Ал-Акидат и других племена, одржало проширени састанак у кући главног шефа племена, Ибрахима Калила ал-Хафла, у Дебану, који је дао коалиционим снагама предвођеним САД само месец дана да испуне захтеве, од којих су најважнији откривање починилаца атентата, пуштање затвореника и повлачење Сиријских демократских снага (СДФ) и њихових припадника.

У извештају се додаје да је племенски састанак осудио стање хаоса, административне и војне корупције и убистава, од којих је последњи било убиство шеика Муташара Ал-Хафила и његове рођаке, Даре Миклиф Ал-Калаф, а племе Ал-Акидат сматра СДФ и Коалицију одговорним за то.

Дебан је под контролом Коалиције коју предводе САД и њихови савезници из СДФ-а од 2017. године.

Нови напад на руску војну базу Хмејмим! Више о томе прочитајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА