Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ОВИ КАО ДА СУ СЕ УГЛЕДАЛИ НА НАШУ ПОЛИЦИЈУ: Пендречење, гумени меци, пребијање! Трећи дан протеста у Белорусији!

Трећу ноћ заредом у Минску су организоване демонстрације незадовољних грађана који сматрају да је актуелни председник Александар Лукашенко покрао изборе и тако себи обезбедио шести мандат.

Белоруска полиција (Фото: принтскрин са Твитера)

Белоруске интервентне јединице и војне снаге стигле су вечерас у центар Минска, баш као и припадници интервентне полиције како би се обрачунали са демонстрантима.

Екипа Би Би Си-ја коју чине троје новинара и сниматеља нападнута је вечерас у Минску, иако су имали акредитације које је одобрило Министарство спољних послова Белорусије, идентификационе прслуке и личне карте. Група мушкараца у црним униформама без икаквих ознака пришла је новинарима, а онда је једном до њих отела камеру и покушала да је разбије.

Насиљу су били изложени и новинари других редакција који извештавају са протеста:

Како би спречиле излазак слика насиља у свет, белоруске власти онемогућиле су проток интернета у целој држави у трајању од неколико сати.

Са периферије Минска стижу овакве сцене:

Такође, дошло је и до сукоба бајкера и полиције:

Више од 200 људи завршило је у болници, а више од 5.000 демонстраната је приведено. Из Европске уније вечерас је стигло оштро упозорење Александру Лукашенку да хитно ослободи све ухапшене демонстранте.

Белорусија је одржала председничке изборе 9. августа и према прелиминарним резултатима председник Александар Лукашенко добио је 80,08 одсто подршке.

Након објаве резултата, избили су протести у Минску и још неколико градова.

Министарство унутрашњих послова навело је да је у претходна два дана 21 припадник полиције и безбедносних служби повређен, од којих је пет хоспитализовано.

Грчка морнарица погодила турски брод, више о томе ОВДЕ!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА