Најновије

Алексић: Огољено извлачење 500 милиона евра из Телекома, зато пријава (ВИДЕО)

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић поднео је данас кривичну пријаву против чланова Надзорног одбора Телекома Србије и државног ревизора Душка Пејовића, због сумње да су одобрили и зажмурили на незаконите куповине неколико кабловских оператера, којима су оштетили ово предузеће за чак пола милијарде евра.

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић (Фото: Јутјуб)

Алексић о овој афери алармира јавност безмало седам месеци, али нико од надлежних институција није нашао за сходно да испита да ли је из овог предузећа са делимичним државним капиталом на незаконит начин исисано чак 500 милиона евра. Сходно томе, Алексић је данас у Тужилаштву за организовани криминал поднео кривичну пријаву против свих чланова Надзорног одбора Телекома, али и државног ревизора Душка Пејовића, који је како каже “зажмурио” на овај криминал.

“Ово је незапамћен случај у последњих неколико година. Телеком је купио неколико кабловских оператера по цени вишеструко већој од реалне. Тако је Коперникус технолоџи купљен за 195 милиона евра, иако је та фирма у том тренутку вредела свега 10 милиона евра. Она је, наиме, имала имовину од 40 милиона евра, али и дугове од 30 милиона евра. Радијус вектор је купљен за 110 милиона евра, а вредео је тек 4,5 милиона евра, јер је имовина тог предузећа изноосила 14 милиона, али је имала и дугове од 9,5 милиона. Ви практично овде имате случај да су ПКБ и овај ситни кабловски оператер купљени по малтене истој цени”, рекао је Алексић испред зграде Специјалног суда у Београду, након што је поднео кривичну пријаву.

Потпредседник Народне странке указао је и на малверзације у вези куповине фирми Ав.цом, БПП ИНГ из Гроцке, Телемарк из Чачка, Еxе нет из Ниша и Метеор САТ ТВ из Ужица.

“Реч је о невиђеној пљачки грађана, а државни ревизор Душко Пејовић није уочио никакве нелогичности у плаћеној цени по којима је Телеком ове фирме купио, односно свесно је прикрио ове информације. Зато мора да одговара, као и сви чланови Надзорног одбора који су ове аквизиције одобрили. А Надзорни одбор је поставила Влада. Седам месеци ја причам о овоме и апелујем на институције да испитају ове случајеве и нико ништа није урадио. Зато сам сада поднео кривичну пријаву и надам се да ће тужилаштво сада морати да реагује”, објаснио је Алексић.

Прича о огромној Вучићевој популарности је само мит, више о томе прочитајте ОВДЕ!

Извор: Нова

 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА