Најновије

КРИЗНИ ШТАБ УСКОРО ДОНОСИ НОВУ МЕРУ! Др Тиодоровић открио детаље: Мораћемо то да урадимо!

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић каже да се планира увођење обавезног ПЦР теста и изолација од 14 дана за странце који долазе у Србију.

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић (Фото: Јутјуб)

Он је за Танјуг нагласио да ће на следећој седници Кризног штаба, која ће бити током ове недеље, бити прецизирано на које земље ће се то односити.

Како је навео, Србија сада има бољу епидемиолошку ситуацију него пре месец дана и сада то треба очувати.

"Мораћемо то да урадимо, али тек на основу сагледавања епидемиолошке ситуације земаља око нас. Дилеме нема много за Бразил и Индију, али морамо имати добру процену за европске земље", навео је Тиодоровић.

Напомиње да је важно да се одрже и економске везе, промет људи и робе, али да се мора водити рачуна и о епидемиолошкој ситуацији.

"Ту одлуку ћемо донети у наредних неколико дана. О томе смо већ разговарали, али нисмо прецизирали на које земље ће се та мера односити", казао је он.

Напомиње да се за странце уводи мера обавезног негативног ПЦР теста, не старијег од 72 сата, и мера изолације од 14 дана, јер Србија сада има бољу ситуацију што се тиче оболелих од ковид 19, од многих европских и светских земаља.

"Тренутно смо отворени према целом свету. Морамо пазити и на Јужну Америку, део Азије, па и на САД. Морамо јасно да кажемо на које земље се односи обавезан тест, а са којим земљама ће остати као и до сада. То мора да буде пажљиво анализирано", закључио је он.

Тотални преокрет епидемије коронавируса, више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА