Најновије

НИ ОВА ОПОЗИЦИЈА МУ НЕ ВАЉА! ТАДИЋ: "Не улазим у нејасне политичке пројекте"

Трансформација СзС у Удружену опозицију Србије изазвала је критике и у делу опозиције, укључујући и Демократску странку, која је члан новог-старог савеза. Удружену опозицију Србије формирале су странке које су биле окупљене у Савезу за Србију, изузев Двери, укључујући неколико мањих покрета, синдиката и удружења са којима је СзС већ сарађивао. О том пројекту пре два дана говорио је лидер ССП Драган Ђилас.

Борис Тадић (Фото: Јутјуб)

Председник СДС и некадашњи лидер ДС Борис Тадић је рекао да за њега "остаје потпуно нејасно о чему се ради":

- То је један транзициони процес који има за циљ да прикрије да се распао СзС. Немам намеру да као председник СДС и са својим искуством улазим у потпуно нејасне политичке пројекте.

Бивши посланик из редова ДС, Балша Божовић, казао је да челници Савеза за Србију променом имена коалиције желе "да избегну одговорност за пропале две године у борби против Вучића".

- Политичари који не познају етику одговорности углавном мисле да су незаменљиви. Не представљају грађане него себе и своје интересе - рекао је Божовић.

Коментаришући стварање УО, председник Александар Вучић рекао је да "свако има право да формира странку, да купује странке, да се удружује":

- Прочитао сам изјаву једног од лидера из тог савеза како би требало да се смени аутократски режим у Србији. Па да га питам, да ли су то они који нису у стању да закажу главни одбор, па се потуку, или они који су куповали политичке странке, јер нису могли да скупе 10.000 потписа.

Израелски тенкови пробили ограду, ушли у Либан! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА