Најновије

АРАПСКА ЛИГА ПОЗВАНА НА ХИТНУ СЕДНИЦУ, МОРАЈУ ДА ЊИМА СТАНУ НА ПУТ! Направљен споразум да се скрши Палестина!

Набил Абу Рудеинах, портпарол палестинског председника Махмуда Абаса каже да палестинско руководство одбацује и осуђује изненадну трилатералну објаву САД, Израела и УАЕ о успостављању потпуне нормализације односа измеду "израелске окупаторске државе" и Уједињених Арапских Емирата (УАЕ).

Израелска војска (Фото: idf.il)

Палестинско руководство сматра овај споразум својеврсним ударом на арапске мировне иницијативе и на све одлуке са арапских и исламских самита као и резолуције УН-а и третира га као чин агресије на палестински народ и на његово право да успостави независну палестинску државу на свим окупираним територијама укључујући и Источни Јерусалим, наводи се у саопштењу Рудеинаха.

Набил Абу Рудеинах, портпарол палестинског председника Махмуда Абаса (Фото: Јутјуб)

Овај споразум је де факто признање Јерусалима као главног града Израела, па палестинско руководство захтева од УАЕ да одмах повуку ту срамотну и неприхватљиву декларацију, наводи се у саопштењу које је послала палестинска амбасада у Београду.

Палестинско руководство наглашава да нико па ни УАЕ, нема право да говори у име Палестинског народа и не дозвољава никоме да се меша у палестинске послове.

Палестинско руководство позива на сазивање хитне седнице Арапске лиге и Организације исламских земаља како би заједнички одбацили ову декларацију.

Такође, палестинско руководство позива међународну заједницу да се придржава међународног права и резолуција УН који представљају основу за решавање палестинско-израелског сукоба, наводи се уз саопштењу.

Судар грчког и турског ратног брода у Медитерану, више о томе ОВДЕ!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА