Најновије

ГОРОСТАС ОД 855 ТОНА: Највећи речни танкер на свету гради се у Србији (ВИДЕО)

У бродоградилишту Бегеј у Зрењанину и бродоградилишту Бомекс 4М у Перлезу гради се највећи речни танкер нове генерације на свету дужине 135 метара.

Највећи речни танкер (Фото: Јутјуб)

Директор бродоградилишта Марко Гудовић казао је новинарима да је брод тежак 855 тона, на пројекту израде запослено је 160 радника, а наручилац је нафтна компанија "Шел" преко брокера из Белгије.

- Брод радимо из два дела, а у другом нашем бродоградилишту у Перлезу ћемо средином септембра саставити пловило и обавити поринуће -рекао је Гудовић.

Истакао је да су сви радници у брооградилишту, којих је 160, из Србије и да је у плану да се тај број повећа на 250 запослених.

- Почели смо и реализацију пројекта две барже за суви терет, дужине 90 метара, за две године урадили смо пројекат самохотке за суви терет и за следећу годину имамо потврђена четири нова пројекта - казао је Гудовић.


"Рубикон шипинг компани" из Београда постала је власник имовине Бродоградилишта Бегеј у стечају 2016. године када је одлуку о томе донео Одбор поверилаца прихвативши понуду од 96 милиона динара.

Од прошле године компанија "Рубикон", према почетној цени од 177 милиона динара, постала је и власник бродоградилишта "Шипјард Бомекс 4М" у Перлезу које је такође било у стечају.

Компанија "Бомекс 4М" направила је пре две године највећи српски брод икада који је продат Норвежанима за два милиона евра.

Да ли су Вучић и његова жена купили два стана у Белвилу, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА