Најновије

БЕЛОРУСИЈИ ПРЕТИ ХАОС: Лукашенко шаље војску на западну границу!

Лидер Белорусије Александар Лукашенко наредио је да се ваздушно-десантна бригада пребаци у град Гродно, који се налази у близини граница Пољске и Литваније, због напете ситуације на западним границама, преноси агенција Белт.

Војска Белорусије и Александар Лукашенко (Фото: Сајт председника Белорусије)

Белоруски председник Александар Лукашенко изјавио је данас да ће се падобранска бригада распоредити на западној граници државе као одговор на војне вежбе НАТО-а у Пољској и Литви. Лукашенко је то рекао након што се раније данас договорио о сарадњи с руским предсједником Владимиром Путином.

„Мене више забрињава ситуација на територији наших суседних држава – Пољске и Литваније. Тамо се, како вам је познато, одржавају војне вежбе НАТО снага. Примећује се ескалација и повец́ање оружаних компоненти на тим територијама. Наравно, не можемо да то не приметимо и да мирно гледамо. Када сам јутрос слушао извештај начелника Генералштаба приметио сам да и наше војнике брине исти проблем. Због тога молим, с обзиром на напету ситуацију на западним границама, да се пребаци ваздушно-десантна бригада из Витебска у Гродно“, рекао је Лукашенко.

Белоруски лидер данас је одржао састанак у Центру за стратешку контролу Министарства одбране Белорусије. Он је објаснио који је тренутно његов главни циљ.

„У овом тренутку немам других циљева, осим да сачувам независну и стабилну државу“, рекао је Лукашенко.

Он је додао да у земљи има довољно ресурса да би се осигурала безбедност Белорусије.

Каћуше засуле војну базу у Ираку! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА