Најновије

НОВА ФАЗА У ДИЈАЛОГУ БЕОГРАДА И ПРИШТИНЕ: Лајчак ће бацити Србији понуду на сто!

Народни посланик и бивши председник скупштинског одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун изјавио је да су на обновљеним преговорима са представницима Београда приштински званичници покушали да добију нешто што им не припада и да им то није пошло за руком.

Косово и Метохија (Фото: Јутјуб)

Дрецун је за Спутњик рекао да европски посредник за дијалог Мирослав Лајчак спрема „документ“ због којег би Србији, уколико га не потпише, поново запретили санкцијама, преноси Тањуг.

- Када су се састали председник Србије Александар Вучић и такозвани премијер Косова Авдулах Хоти, албански представник је у једном тренутку покушао да нам прода причу о ратној одштети све док му Вучић није жестоко одбрусио. Након тога, Хоти се жалио Лајчаку да му Вучић прети, али је остало то да нема говора да ћемо наставити разговоре о ратној одштети - навео је Дрецун.

Он је истакао да Албанци искључиво желе да се разговара о томе да Србија призна независност тзв. Косова или о неким елементима који би, према Дрецуновом мишљењу, могли да се протумаче бар као посредно признање.

Дрецун сматра да Лајчак жели да се постигне низ договора о економској сарадњи, слободном протоку људи и капитала, расељенима и несталима.

- Након тога, он би да дода по неку реченицу и да дефинише све на једном папиру као свеобухватни споразум о нормализацији односа. Такав „документ“ би бацио на сто уз речи да ће нам уследити санкције ако га не прихватимо - предвиђа Дрецун.

Трамп би могао да помилује најпознатијег обавештајца на свету?! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА