Најновије

"АКО ВЛАСТ НЕ ЧУЈЕ ГЛАС НАРОДА, НЕМА ЈОЈ СПАСА": Амфилохије послао поруку Миловом режиму!

Моли се да они који су на власти чују тај глас народа, јер ако га не чују, онда им нема спаса.

Митрополит Амфилохије (Фото: Јутјуб)

Црква Светог Теодора Ушакова слави га као архистратига руске војске који је својим врлинама засијао као војсковођа и адмирал, а храм на Савини њему посвећен, подигнут је на месту где је сахрањен већи број Руса, међу којима и многи руски официри.

Владика се осврнуо на долазак Светог Теодора Ушакова у Херцег Нови и на сусрет са Светим Петром Цетињским.

Митрополит се захвалио Богу што је подигнут овај храм у коме се срећу свеци овога места и народа и свеци великог руског народа. „Дивни и величанствени догађаји из прошлих времена који се настављају и данас.

Није случајно да је овај храм посвећен Теодору Ушакову, јер на овом гробљу су сахрањени знаменити људи који су бранили веру и отачаство у време безбожништва лењинистичког, и који су прогнани из своје отаџбине и овде доспели и похрањени”, казао је, нагласивши да је ово значајно нарочито у наше време кад је тај безбожнички и братоубилачки дух поново завладао и у опасности је да завлада и Европом, Америком, а и нама овде.

Владика је подсетио на насиље крсташа, затим Француза са Наполеоном, па нацифашистичког насиља, које се спојило са лењинистичким насиљем. Такође је нагласио да је велика ствар устанак народа против нацифашизма 13. јула, али никако убијање своје браће, страшно је крваво братоубилачко коло које су повели.

- Поделили су народ на том братоубилаштву, а та подела и дан-данас траје, и ово што се данас догађа у Црној Гори, доношење безаконог закона који не само што угрожава црквену имовину - рекао је владика и нагласио да данас раде још веће зло него што су радили комунисти, они су опљачкали и оно што су комунисти оставили, предузећа, те је народ остао без посла.

- Овај народ је показао да се вратио себи и да не да светиње, од детета до старца, Не дамо светиње! Каква велика порука! - поручио је митрополит.

Митрополит Амфилохије је још једном подсетио на Његошеве речи да се надање наше закопало на Косово у једну гробницу, напоменувши да није безнађе, већ нада, те да Косовски завет извире из Новог завета и косовско страдање из Христовог, а стога је он и завет васкрсења јер извире из Васкрсења Христовог.

Специјални суд позвао бившег припадник тзв. ОВК, терети се за велике злочине! Више о томе ОВДЕ.

Извор: borba.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА