Најновије

ОПАСАН ВАТРЕНИ ТОРНАДО! Ватрогасци не могу да обуздају ватрену стихију! (ВИДЕО)

Редак ватрени торнадо снимљен је у Калифорнији, близу границе с Невадом, где су шумски пожари и високе температуре створили савршену и веома опасну олују.

Пожар (Фото: pixabay. com)

Америчка Национална метеоролошка служба у Рину издала је упозорење на ватрени торнадо од пожара у Лојалтону. Пожар је почео у округу Сијери у Националној шуми Тахо.

- Забринути смо због овог екстремно хаотичног понашања пожара. Ватрогасци који гасе пожар не могу да предвиде како ће се ветар понашати нити колико ће снажан бити - рекао је метеоролог Џон Мителстад.

Пожар код Лојалтона почео је у суботу и до вечери спалио више од 800 хектара површине.

Ватрена торнада се стварају кад ветрови који мењају правац захвате врели ваздух који се подиже услед пожара, попут обичног торнада, само што је разлика у томе што се ветрови у првом случају мешају са димом, стварајући веома опасне услове.

Мителстад је додао да су се ветрови ватреног торнада у суботу кретали брзином до 95 километара на сат. Упозорио је да високе температуре, које су довеле до прекида струје широм Калифорније услед преоптерећености мреже, могу довести до још ватрених торнада.

Руски Сухој 27 пресрео италијански авион изнад Црног Мора! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА