Најновије

"НАТО ЈЕ СПРЕМАН ДА РЕАГУЈЕ!": Столтенберг запретио Лукашенку!

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг изјавио је данас да тај савез будно прати догађаје у Белорусији. Како је навео НАТО је спреман да заштити своје савезнике, али да не представља претњу Минску.

НАТО војска (Фото: defense.gov)

- НАТО савезници пажљиво прате кретања у Белорусији - рекао је Столтенберг.

Према његовим речима, НАТО не представља претњу за Белорусију и не гомила трупе у региону.

- Остајемо на опрезу, строго дефанзивни и спремни да одвратимо сваку агресију против НАТО савезника - додао је Столтенберг.,

У Белорусији су 9. августа одржани председнички избори, а према коначним резултатима Централне изборне комисије 14. аугуста садашњи председник Александар Лукашенко добио је 80,1 одсто гласова. Његова главна ривалка Светлана Тихановскаја, која је у међувремену отишла у Литванију, добила је 10,12 одсто.

Увече на дан избора, грађани незадовољни организацијом и резултатима гласања изашли су на улице. Првих дана протеста, снаге безбедности су за разбијање демонстраната користиле водене топове, сузавац, шок-бомбе и гумене метке. Касније је полиција прекинула да растерује демонстранте и примењује силу.

Према званичним подацима, првих дана приведено је 6.700 људи. Како је саопштило Министарство унутрашњих послова, током немира повређено је на стотине људи, међу њима више од 120 припадника полиције, а један демонстрант је погинуо.

Медојевић тврди да Мило Ђукановић стоји иза трговине људима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА