Најновије

"Поништити резултате парламентарних избора одржаних у јуну и да до јесени расписати нове изборе"

Потпредседник Српске радикалне странке (СРС) Миљан Дамјановић затражио је на данашњој конференцији за новинаре испред Уставног суда да та институција поништи резултате парламентарних избора одржаних у јуну и да до јесени распише нове изборе на којима ће се бирати народни посланици.

Скупштина Србије (Фото: Јутјуб)

– Данас смо овде да затражимо од председника овог режимског суда да коначно буде председник Уставног суда и да поступа по праву и правди, по Уставу и законима Републике Србије и да уједно поништи срамну одлуку коју је потписало троје судија: Владан Петров, Тамаш Хоркец и Снежана Марковић, да су ненадлежни по питањима у изборном спору, односно жалби СРС, да се пониште избори и извештаји о укупним резултатима о избору народних посланика и доделе мандата посланицима, јер је и једно и друго урађено и против Устава и против закона – рекао је Дамјановић.

Он је поручио председници Уставног суда Снежани Марковић да још једном погледа какве су одлуке донеле судије и рекао да је данашњи захтев уједно и упозорење режиму и „њиховим институцијама које насилу покушавају да контролишу”.

– Не претимо, али тражимо да се уведе поштовање закона и Устава Републике Србије – рекао је и позвао председницу Уставног суда да одабере време и телевизију за ТВ дуел у којем ће заједно учествовати.

Дамјановић је рекао да неће одустати од овог захтева и да ће, уколико не добију адекватан одговор у најкраћем могућем року, наставити са даљим активностима.

Шешељ написао две нове књиге, погледајте њихове наслове ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА