Најновије

Израел бомбардовао Газу у знак одмазде за ракетирање (ФОТО/ ВИДЕО)

Израелска војска погодила је неколико циљева Хамаса у Гази, укључујући наводну елитну јединицу "специјалних снага", као одговор на ракетне и нападе помоћу балона, што је седми дан заредом удара на палестинску енклаву.

Израел бомбардовао Газу (Фото: Твитер)

Ноћни напади у касним ноћним сатима на југу града Газе у уторак, имали су за циљ командно место снага Хамаса, саопштиле су Израелске одбрамбене снаге (ИДФ), које су саопштиле да је операција одмазда за нападе покренуте из Газе раније током дана.

„Ракете и експлозивни балони лансирани су данас из Газе у Израел. Као одговор, гађали смо Хамасове терористичке циљеве у Гази, укључујући војни састав који припада једном од Хамасових специјалних снага", наводи се у саопштењу израелске војске, те се додаје да ће "Хамас сносити последице терористичке активности над израелским цивилима".

Иако нема извештаја о штети или жртвама у израелском нападу, фотографије и видео снимци напада круже друштвеним мрежама, у којима се могу видети експлозије и стубови дима.

Ракете које су у уторак лансиране из Газе очигледно су пале на отворено поље у близини Ашкелона, активирајући сирене у граду, те послале хиљаде људи у склоништа, пише Тајмс оф Израел. Није било повређених у инциденту.

Низ напада који су покренути према Израелу такође је подстакао вишеструке ударе из Тел Авива током прошле недеље. Иако су балони и ракете нанели малу штету, изазвали су неколико пожара, од којих су неки захватили пољопривредне површине, а ИДФ је обећао да ће одговорити на наставке напада.

Недавни раст тензија између Тел Авива и милитантне групе Хамас, која Газом управља од 2006. године, умешао је Египат, а Каиро је послао делегацију ради посредовања у разговорима двеју страна раније ове недеље. Преговори тек треба да дају резултате, јер непријатељства и даље расту. Поред својих војних операција, током протекле недеље Израел је зауставио испоруке горива у Газу, затворио кључни гранични прелаз и затворио велику риболовну зону на палестинској територији.

Курди погодили два турска војна хеликоптера на граници са Ираком. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА