Најновије

ПРОГОН ХРИШЋАНА У КИНИ! Драконске казне за држање онлајн курсева о Библији! (ВИДЕО)

Хришћанин из кинеске провинције Јунан кажњен је због простог држања курса Библије на мрежи. Џанг Венли је 11. августа добио обавештење о административној казни од локалног Бироа за етничка и верска питања (ERAB), након што је оптужен да је домаћин нелегалног тренинга верског образовања.

Хришћанска црква (Фото: pixabay. com)

Кинеско хришћанско удружење праведности приметило је да је Венли такође добио казну у износу од 2.870 долара издату од ERAB-a Lincang Citi Linkiang District..

Међународни хришћански концерн (ICC) извештава да је у обавештењу цитиран Правилник о верским питањима из 2018. године, члан 41, који каже да "Несвесне групе, нерелигијске школе, места неверске активности и привремена места активности нису на одговарајући начин означена као верска оне не могу обављати верске активности, прихватајући верске донације, вршећи верску обуку.

Од Џанга затражено је да одмах престане и одустане од својих активности министарства, а ако има било какве примедбе на захтев, мора да поднесе писмену жалбу ЕРАБ-у у року од три дана од пријема обавештења.

ICC је рекао да овај случај показује да ц́е "све ризичније за било ког хришћана у Кини да држи проучавање Библије или спроводи црквене активности на мрежи".

"Од Вухана, Сечуана до Јунана, локалне власти су водиле бригу о хришћанима, нарочито онима из кућних цркава", напоменула је група. "Многе њихове мрежне активности биле су грешке и прекинуте. Циљ њихове акције је присиљавање чланова црквених куц́а да се придруже црквама које имају подршку државе."

Америка враћа све санкције Ирану! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА