Најновије

СРБИЈА НЕ ПАМТИ ОВАКАВ ЗЛОЧИН: Масакрирао супругу, беби здробио главу, па заспао поред тела!

Арпад Сабо (33) из села Липаре код Куле пре четири године хладнокрвно је искасапио и заклао супругу Славицу (24) и њихову четворомесечну бебу Николину. После језивог злочина он је заспао поред тела убијених, а затим се окупао и покушао да побегне у Хрватску, али је ухапшен у близини Бачке Паланке. Виши суд у Новом Саду га је 2018, након две године суђења, осудио на 40 година робије.

Арпад Сабо (Фото: Фејсбук)

Масакр у колевци

Ово монструозно убиство догодило се 16. августа 2016. у изнајмљеном стану у Книнској улици у Ветернику, где се породица Сабо три месеца раније преселила пошто се Арпад запослио у једној ауто-механичарској радњи. Он је кобне вечери дошао кући из кафане око 22 часа и одмах са врата почео да се свађа са супругом, која му је приговорила што је пропио 2.000 динара.

Према оптужници, Арпад је најпре у купатилу насрнуо на жену и претукао је, после чега је уследило језиво убиство.

- Како су вештаци утврдили, Сабо је узео кухињски нож, чија је дужина сечива око 20 центиметара, и Славици задао три убодне ране по врату. Није се ту зауставио, већ је наставио да је касапи и сече гркљан, зид ждрела, крвне судове... - наводи се у оптужници.

Када је убио несрећну жену, како се додаје, Сабо се устремио на четворомесечну ћеркицу Николину.

- Беба је била у кревецу. Плакала је јер ју је претходно пробудило мајчино запомагање. Пришао је беспомоћном детету, подигао је и онда јој руком здробио главу! Беби је сломио обе темене кости главе. Арпад је, затим, истим ножем којим је претходно искасапио супругу заклао и ћеркицу. На телу жртава укупно је пронађено 28 убодних рана! - стоји у оптужници.

Родитељи задовољни казном

Славичини родитељи, Љиљана и Душко Ђурдић, били су задовољни одлуком суда да Арпад Сабо буде осуђен на максималну казну.

- Пресуда је праведна и реална. Морам да признам да сам се прибојавао исхода, гледајући у поједине судске одлуке када су овакви злочини били у питању. Све мање од максимума било би неправедно. Иако нама ниједна казна не може да врати Славицу и Николину, волео бих да је била смртна - казао је тада отац и дека жртава Душко Ђурдић.

После бруталног убиства бебице и жене, убица је пар сати одспавао поред њихових искасапљених тела! Када се пробудио, окупао се, пресвукао и кренуо преко њива, како га случајно не би видео газда да излази на улицу. Ишао је пешке све до Бачке Паланке, где је код Дунава хтео да украде чамац како би се пребацио до Хрватске, али га је ту ухватила полиција.

Сабо је током суђења у својој одбрани признао убиство супруге, али не и детета, тврдећи да је ћеркицу убила његова жена Славица.

- Не осећам се кривим. Тог дана био сам у граду када ме је назвала Славица. Била је бесна, драла се да брзо дођем кући. Када сам дошао, видео сам је да седи у фотељи, држи нож у руци и плаче. А онда сам спазио мртву бебу. Када је кренула да ме вређа, псује брата, кеву и ћалета, тада сам је убио - изјавио је Сабо.

Без трунке кајања

Када је судија Боривој Пап изрицао пресуду Арпаду Сабу, он је слушао леденог и укоченог израза лица, без икакве видљиве реакције и емоције.

- Током поступка неспорно је доказано да је окривљени зверски и с предумишљајем искасапио супругу и ћерку, као и да се ниједног тренутка није покајао. Сходно томе, казна од 40 година затвора једино је била могућа - истакао је судија Пап.

Неуропсихијатријским вештачењем је утврђено да је убица у време злочина био урачунљив, иако се испрва спекулисало да је био мортус пијан.

Лукашенко је увек био уз Србе. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА