Најновије

ХАОС У АМЕРИЦИ! Конгрес укида плате грађанима!

Представнци демократа у Конгресу и актуелна републиканска администрација у Белој кући нису близу договора о наставку исплате новчане помоћи милионима незапослених Американцима.

Протести у Америци (Фото: Јутјуб)

Актуелна одлука о исплати новчане помоћи за оне који су остали без посла због пандемије коронавируса је истекла 31. јула, преноси Глас Америке.

"Ово је био најдужи састанак до сада и продуктивнији од осталих. Али, има још много отворених питања", рекао је лидер демократа у Сенату Чак Шумер, после трочасовног састанка са секретаром за финансије Стивеном Мнучином и шефом Трамповог кабинета Марком Медоузом у суботу.

Мнучин је рекао да су разговори били конструктивни, али да није постигнута сагласност о томе да ли да се постигне краткорочни или свеобухватнији договор.

Наредни састанак демократа и републиканаца је у понедељак.

Конгрес у протеклим месецима није успевао да постигне договор о новој рунди исплате новчане помоћи, док број незапослених у САД расте и економска активност опада.

Сада се разговара о томе да се продужи исплата федералне помоћи од 600 долара недељно за оне који су остали без посла због пандемије.

Председавајућа Представничког дома Ненси Пелоси одбила је предлог Доналда Трампа да се та исплата продужи за само недељу дана, јер демократе желе да се тај новац исплаћује до следеће године.

Али, републиканци у Сенату тврде да је 600 долара недељно за незапослене и више него што би зарадили да имају посао и да их не мотивише да се врате да раде. Они желе да се исплате смање на 200 долара недељено.

Демократски председнички кандидат Џозеф Бајден оштро је критиковао председника и лидера већине у Сенату Мича Меконела што је пустио сенаторе да оду кућама за викенд, без договора о наставку исплате помоћи.

Многи Американци су у опасности да, ако им помоћ не буде исплаћена, буду избачени из станова које изнајмљују јер не могу да плате кирију.

Прочитајте ОВДЕ    какав је то споразум са Русима пукао.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА