Најновије

ЖАН МАРИ ЛЕ ПЕН: Мигранти су опаснији од короне!

Пријатељ сам Србије и желим јој све најбоље, истиче историјски оснивач француске странке Национални фронт, Жан-Мари ле Пен.

Жан Мари Ле Пен (Фото: Јутјуб)

И данас, у 92. години, из свог угла, активно учествује у политичком животу земље, износећи своја мишљења о важним питањима за државу и свет. Усред пандемије вируса корона, која је у Француској однела велики број жртава, осећа се добро, ради, а ускоро се спрема и за летњи одмор.

- Желим успех Србији у свим доменима, у националној независности, економском напретку, социјалној равнотежи и европским односима, нарочито са Француском - каже Ле Пен.

Како гледате на ову велику невољу с короном која нас је све задесила?

- Она је део животних искушења. Дешава се то понекад у историји. Било је и тежих епидемија од ове.

Верујете ли да је овај вирус дело људских руку?

- Одређени број научника мисли да је вирус корона вештачки створен. Међу њима је и наш француски нобеловац Лик Монтање. Могуће је. Овај феномен је, као и сваки други, и политички експлоатисан. Супротстављамо се вирусу, не баш победнички, али смо успели да поставимо брану.

Може ли ово да буде биолошки рат?

- Та врста рата је нешто сасвим друго. Микроби и вируси опаснији од ковида дефинитивно би могли да буду оружје, као што би то било и нуклеарно наоружање.

Да ли је то случај са короном?

- Не верујем да је постојала било каква политичка намера иза овог вируса који је погодио све земље света, практично без изузетка. То је тежак феномен, али не прети да доведе до изумирања човечанства.

Мали вирус нам је показао потпуну немоћ људског рода?

- Истина је, нисмо пронашли медицински начин да се боримо против ове пандемије. Али она је релативно мало значајна у односу на број становника у свету. Не прети нама ковид, није он смртоносна претња за наше државе. Оно што би могло да изазове крај наше цивилизације јесте неконтролисани мигрантски талас.

Зашто тако мислите?

- Основни феномен и главни проблем који прети нашим друштвима у Европи је мигрантска поплава. Одговорна је за демографску експлозију о којој мало ко води рачуна. Светска популација је за 50 година порасла са две милијарде на близу осам милијарди становника. То ствара пренасељеност практично у свакој земљи, непропорционалну средствима и могућностима. Због тога се јављају веома силовите друштвене и економске тензије које се огледају у грађанском насиљу.

У најновијем вишегодишњем буџету ЕУ је, ипак, издвојила значајну суму за миграције?

- Не за миграције, него за мигранте. А треба предвидети средства да би се спречила миграција. Али, нико нема храбрости да то каже. Дволичност намеће обавезу да се буде отворен према миграцији.

Заједничка помоћ од 750 милијарди евра, која је недавно изгласана, показује, ипак, одређене премисе федералне Европе?

- Није о томе реч. То је само жеља Макрона и његових савезника да покушају да погурају посусталу и слабу Европу, која тешко успева да опстане. Мислим да то што су изгласали неће имати ефекта. Познато је да сам евроскептик. Не верујем у заслуге Европе и капацитете да се конституише у аутономну нацију. Због тога верујем у своју драгу отаџбину и тесну сарадњу европских држава. За то постоји не само заједнички интерес, већ и истоветна цивилизација и дух.

Недавно смо били сведоци рушења споменика у западном свету, после таласа незадовољства у САД...

- То је скандалозно. Оне који то раде требало би ригорозно кажњавати. Прошлост је власништво народа и нико нема право да на њу насрће.

Изречене су оптужбе за расизам и у француској полицији?

- Те оптужбе нису основане. Није немогуће да у полицији постоје особе које су расисти, али ова институција не добија такве врсте наређења. Овакве оптужбе су клевете које нису наивне и које имају за циљ да дестабилизују наше снаге реда. Постоје покушаји дестабилизације наших друштава. На њима је, на нашим друштвима, да одоле искушењу и одговоре.

Целовита Србија

Жан-Мари ле Пен посебно жели да истакне:

- Целовитост територије Србије, и вишевековни идентитет српског народа, који су данас угрожени, Француска треба увек верно да подржава!

ПрочитајтеОВДЕ   коме је то шамар дошао главе.

Извор: novosti. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА