Најновије

ОТВОРЕНО КРИМИНАЛНО ПРЕДИЗБОРНО ТРЖИШТЕ!? Ђукановић нуди астрономске цифре за само један глас на изборима!

За мање од месец дана, тачније 30. августа, у Црној Гори ће бити одржани парламентарни избори након што је 20. јуна председник ове државе и њен неприкосновени владар последњих тридесет година, Мило Ђукановић, донео одлуку о расписивању избора за посланике у Скупштини Црне Горе, као и одлуку о расписивању избора за одборнике у неколико општина (Андријевица, Будва, Гусиње, Котор). Ђукановић је, након што је 16. јуна одржао консултације са представницима парламентарних партија и коалиција које су се одазвале његовом позиву, сходно својим надлежностима и роковима прописаним Уставом Црне Горе, одредио поменути датум за одржавање избора, више од месец и по дана пре законом прописаног рока.

Мило Ђукановић (Фото: predsjednik.me)

Парламентарни избори заказани за 30. август биће једанаести од увођења вишестраначја у овој републици. Они ће свакако бити по много чему другачији од претходних десет, а једна мала ретроспектива свих тих ранијих избора и подсећање на њих кроз пролаз ходницима сећања на претходних тридесет година и изборне циклусе у њима, биће покушај да се да објашњење овој тврдњи.

Од како је ступио на снагу спорни закон о слободи вероисповести, у Црној Гори тензије не престају. Литије су све масовније, народ незадовољнији, те се по свему судећи може закључити да се неприкосновеном "господару" црногорског неба дрма трон.

Да би осигурао политичку функцију и елиминисао могућност свог личног политичког краја Ђукановић се, према наводима нашег извора, латио посла који пре свега није законски, а ни морално легитиман. Ради се, наиме, о процесу тзв. куповине гласова.

Ало. тврди да је имао прилику да разговара са двоје грађана из Црне Горе који су, желећи да остану анонимни, потврдили претпоставке о куповини гласова од стране Демократксе партије социјалиста (у даљем тексту ДПС) за предстојеће изборе:

- Мени је прво нуђено 100 евра, да би ми касније јавили да су променили одлуку и повећали су дупло - каже један саговорник, док други износи нешто другачији одговор:

- Моји суграђани и ја смо сведоци гнусног поткупљивања гласова од стране ДПС-а, који за глас нуди и до 500 евра. Што си на већем положају, цена твог гласа расте. Нико од нас није хтео да прихвати то. Желимо коначно да га скинемо са власти и његовим (Ђукановићевим) игрицама ће надам се, врло скоро доћи крај - каже саговорник.

Пре два дана били смо сведоци тврдњи професора Кривокапића који је говорио о додатној нервози у редовима ДПС-а:

- Напуштају их чланови, људи које срећете на улици јавно говоре да их више никад неће гласати. Међутим, они тихо раде на терену помоћу класичног политичког маркетинга који даје најбољи резултат, а то је метода "један на један". Нуде се запослења, чак је у овом моменту важније сачувати постојеће радно место. Нуде се, такође, невероватни износи за глас. Цена гласа за ДПС достиже и хиљаду евра, док су некада гласове куповали за десет пута мању цифру. Оваква понуда на криминалном предизборном тржишту јасно показује њихов велики страх од одласка с власти, наглашава професор за једну телевизију.

Трампова пословна империја под лупом истраге! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА