Најновије

ИМАЈУ ПЛАН ДА СЕ ЗАШТИТЕ ОД ПОТЕНЦИЈАЛНОГ НАПАДА НАТО-А: Механизована бригада Оружаних снага Белорусије започиње акцију на граници!

Механизована бригада Оружаних снага Белорусије почела је да чува границу у оквиру војних вежби на западу земље, наводи се у саопштењу белоруског Министарства одбране.

Белоруска војска (Фото: mil.by)

“Јединице 120. Посебне механизоване бригаде са средствима јачања приступило је практичној служби заштите државне границе”, саопштило је Министарство.

У саопштењу се додаје и да белоруска авијација обавља летове у оквиру заштите државне границе у ваздушном простору. Јединице за електронско ратовање из комбиноване групе снага заузимају привремени положај. Њихов задатак је спровођење извиђања, радио-сузбијање пријемних терминала сателитских радио-навигационих система и свеобухватна техничка контрола у областима у којима трупе обављају задатке.

 

Раније је председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио да противници Белорусије покушавају да “разбију” земљу изнутра, а „са друге стране границе“ већ отворено прете. Према његовим речима, граници се приближавају трупе НАТО-а, а авиони Ф-16 већ су удаљени на 15-20 минута.

Лукашенков нови одговор на протесте, прочитајте ОВДЕ!

Извор: sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА