Најновије

"ЗНА СЕ КО ЈЕ БИО АГРЕСОР, А КО ЖРТВА" Срамотна изјава председника Хрватског сабора

Председник Хрватског сабора Гордан Јандроковић изјавио је данас да је Хрватска победила у наметнутом рату и да је окренута будућности и жели да ода почаст свакој жртви, а очекује да ће и Србија конструктивније учествовати у том дијалогу.

Хрватски Сабор (Фото: sabor.hr)

- Хрватска је окренута будућности и ми желимо у првом реду комеморирати сваку жртву - рекао је Јандроковић у Барбану, коментаришући новинарима најављени одлазак потпредседника Владе Томе Медведа у Груборе, село у којем су појединци из хрватских јединица починили ратни злочин над српским цивилима.

Председник Сабора каже је да је историја добро позната и да се, како је рекао, зна ко је био агресор а ко је жртва.

- Хрватска је победила у наметнутом рату, ми прослављамо наше победе али исто тако желимо комеморирати сваког онога који је невино убијен - рекао је Јандроковић, додавши како су хрватске поруке врло јасне.

- Наше поруке су врло јасне - није више лопта на нашој страни, очекујемо да ће и Србија пуно конструктивније, окренута према будућности учествоати у том дијалогу - рекао је он.

Додао је да се историја не може мењати и да свако носи свој део одговорности, али се зна ко је био одговоран за ратна страдања на простору бивше државе.

- То је истина до које ћемо увек држати и увек о њој говорити, али исто тако сви данас након доста година морамо размишљати о жртвама, о њиховим породицама и исказивати дужно поштовање - закључио је Јандроковић.

Трамп ће објавити велико откриће о корона вирусу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА