Најновије

"РЕЗУЛТАТ ЈЕ БИО НЕГАТИВАН" Руски лекар: Наваљни није имао клиничку слику тровања

Главни токсиколог региона Омск и Сибирске савезне области Александер Сабајев тврди да у крви Алексеја Наваљног током прегледа у Омску нису идентификовани инхибитори холинестеразе, за које лекари у берлинској болници Шарите тврде су их пронашли.

Наваљни (Фото: Јутјуб)

"Када је Алексеј Наваљни примљен у болницу крв му је тестирана на широк спектар опојних, синтетских супстанци, психоделичних лекова и медицинских супстанци, укључујући инхибиторе холинестеразе. Резултат је био негативан", рекао је Сабајев, који је такође шеф јединица за акутно тровање у болници за хитну помоћ у Омску, где је Наваљни лечен пре него што је превезен у Немачку, преноси ТАСС.

Он каже и да Наваљни није имао клиничку слику специфичну за тровање супстанцама из групе инхибитора холинестеразе.

"Као што је већ речено, спремни смо да поделимо са немачким колегама узорке биоматеријала Алексеја Наваљног за њихово свеобухватно истраживање", рекао је стручњак.

Наваљни, познати критичар руског председника Владимира Путина, пребачен је у болницу у Омску након што му је изненада позлило током лета пошто је попио чај за који његове присталице тврде да је био отрован.

У суботу је пребачен на лечење у Немачку, а клиника је у понедељак издала изјаву о његовом стању у којем је навела да "клинички налази указују на тровање супстанцом из групе инхибитора холинестеразе".

"Конкретна супстанца остаје непозната", додаје се.

У саопштењу се каже да је он и даље на интензивној нези у индукованој коми, као и да је његово ствање озбиљно, али да му живот није угрожен.

Конгресмени из САД бесни због тестирања С-400 на ловцима Ф-16. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА