Најновије

СУМЊА СЕ НА ТЕРОРИСТИЧИ НАПАД: Велика експлозија гасовода, Сирија остала без струје (ВИДЕО)

Сумња се да је терористички напад на главни гасовод код Дамаска довео до масовног нестанка струје широм Сирије, према саопштењу Министарстава енергетике Сирије.

Сумња се на терористички напад (Фото: САНА)

Експлозија је "могуће изазвана терористичким актом" и "довела је до прекида снабдевањем струјом у целој Сирији", известила је САНА позивајући се на саопштење Министра за нафту и минералне ресурсе, које је касније потврдио тврдњу:

Иако нема извештаја о жртвама у експлозији, неколико фотографија и видео снимака кружи друштвеним мрежама које показују пожаре који су захватили гасовод.

Експлозија је оштетила део Арапског гасовода између градова Ал-Думаир и Адра кос Дамаска, што је довело до пада притиска и повремених гашења електрана у земљи, изјавио је сиријски министар за енергију, Мохамад Зухаир Харбоутли.

Инцидент се догодио током ноћи и није одмах било јасно који су региони Сирије погођени и у којој мери.

Неколико сати након експлозије, док су се ватрогасци још увек борили против пожара, Министарство за енергетику је саопштило да су поново покренуте неке од електрана и да се делимично обновило снабдевање електричном енергијом „виталне инфраструктуре“.

Ово је шести пут да је гасовод погођен експлозијом током сиријског сукоба, додао је Харбоутли, не наводећи могући узрок експлозије.

Модернизовани ракетоносац Ту-95МСМ двоструко убојнији. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА