Најновије

УНАПРЕЂЕН СПЕЦИЈАЛНО ЗА РУСКУ ВОЈНУ ПОЛИЦИЈУ И РОСГВАРДИЈУ: Примећен модернизовани „Патруль“ за јединице војне полиције (ФОТО)

На Међународном војнотехничком сајму савременог наоружања и војне технике „Армија-2020“ приказана је модернизована верзија оклопног возила Патруљ ("Патруль") који је специјално дизајниран за јединице војне полиције и Росгвардије. Његова модернизација је направљена на основу најновијих искустава употребе оклопне технике сличног типа у ратним жариштима широм света.

Патруљ (Фото: РИА)

Аутомобил специјалне намене Патруљ обезбеђује заштиту личног састава од стрељачке муниције и мина. Он је намењен за извођење операција приликом патролирања, извиђања и транспорта мање тактичке формације ранга одељења. Оклопно средство је направљено на бази ратних искустава, пре свега када се говори о операцијама у урбаним зонама. Возило се може опремити ватреним модулом (кров возила) који представља даљински управљању борбену станицу ДУБС, као и другим врстама војне и специјалне опреме.

Корпус возила се састоји од вареног оклопа, који је интегрисан на шасију камиона КаМАЗ- 43502 (погон 4×4). Базична заштита возила је у рангу четврте класе по стандарду ГОСТ Р-50963, што обезбеђује заштиту посаде и главних агрегата на возилу од муниције 7,62 мм. На базичну оклопно заштиту је могуће поставити додатни слој оклопа који Патруљ подиже на категорију 6А класе. Према информацијама руских медија противминска заштита има способност да издржи нагаз на стандардну мину или импровизовано минско-експлозивно средство еквивалента 2 кг ТНТ-а. Бочне странице оклопног аутомобила су стању да заштите унутрашњост возила од експлозије минско експлозивног средства које одговара еквиваленту 5 кг ТНТ-а, са свега два метра даљине.

 

Десантно одељење је размештено у потпуном оклопљеном сегменту делу возила, у његовом средњем и задњем делу. Ту су инсталирана и антитрауматска седишта која имају функцију да амортизују спољне силе које настају услед експлозије мине или слично, и спрече повређивање војника који се налазе у возилу. Приликом превоза терета седишта се склапају. За улазак и напуштање возила посада и десантно одељење имају на располагању петоро врата (двоје напред за посаду, и троје у делу са десантним одељењем). Ово у великој мери убрзава улазак у возило и његово напуштање. У задњем отсеку возила десантно одељење има осам монтираних пушкарница из којих се може директно дејствовати из возила. Модификација овог модела омогућава интеграцију против кумулативних решетки на све отворе који се налазе на возилу.

„Патруль“ је опремљен мотором КаМАЗ 740. 625-260. Овај мотор је у стању да генерише 260 коњских снага што обезбеђује возилу остваривање максималне брзине на путу од 100 км/час. Тежина возила износи 11750кг. Његова носивост је 1.500 килограма различитог терета или 10 људи са командиром и возачем. У колико се укаже потреба Патруљ може да вуче приколицу тежине 5.000 кг.

Упркос великој маси возило поседује одличне параметре проходности. Он се може користити на свим теренима, укључујући о оне који се налазе на надморској висини изнад 4 хиљаде метара. Патруљ  је у стању да без неких већих проблема савлада ров или вертикални зид висине 60 цм. Економична потрошња горива му омогућава савлађивање растојања и до 1000 км са једним пуним резервоаром. Блиндирани аутомобил је опремљен и хидрауличним витлом може да извуче друго возило тежине до 6.000 кг. Возило је опремљено савременим системом климатизације који му омогућава експлоатацију у екстремним метео-условима (температуре у распону од -45 +45 степени Целзијуса).

Како су Руси осветили генерала, сазнајте ОВДЕ!

Извор: bog-rata.com

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА